Aarne Kinnunen

Aarne Einari Kinnunen (s. 1930 Lieksassa) on estetiikan emeritusprofessori. FK 1952 Helsingin yliopisto, FT 1967. Suomalaisen tiedeakatemian jäsen 1987. Suomen Estetiikan Seuran kunniajäsen 2005.

Hän on työskennellyt ammatinvalinnanohjaajana Tampereella 1961−62, varsinaisen uransa hän on tehnyt Helsingin yliopistossa 1963−1994. Laajan kirjallisen tuotantonsa ohella Aarne Kinnunen on toiminut myös avustajana mm. Uudessa Suomessa, Kansan Lehdessä, Ylioppilaslehdessä, Helsingin Sanomissa, Suomalaisessa Suomessa, Lukija-lehdessä sekä Parnassossa.

Muistelmateoksessaan Päätoiminen elämä Aarne Kinnunen avaa herkullisen näkökulman yliopiston maailmaan: sen ilmapiiriin, ryhtiin, opillisiin kiistoihin, dosentteihin, opetukseen ennen ja nyt sekä kaikenkarvaisiin vaatimuksiin, joilla hallinto opettajia korventaa. Kuitenkin juuri opetustyö on ollut ”pelätylle mutta pidetylle” tutkimusprofessorille rakasta. Kuvatuksi tulee myös suhde moniin kirjailijoihin, kuten Pentti Haanpäähän, Lauri Viitaan, Eeva-Liisa Manneriin ja Paavo Haavikkoon.

Matkat, lapsenlapset, elokuvat, verkonsoutu, teatteri, alkoholi ynnä muut elämänlaatuun keskeisesti vaikuttavat asiat saavat sijansa kirjassa, puhumattakaan vapaista kesistä Savossa, lapsuuden maisemissa. ”Onnellisimmat ovat olleet ensimmäiset ja viimeiset vuodet kaikissa suhteissa, kaikkien kanssa.”

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/11/kinnunena.gif