24.08.2022
Katseet yksityiskohtiin – upeat käsityökirjat värittävät syksyn

Moreenin syksyn käsityökirjavalikoimassa on tänä syksynä hengästyttävän kauniita neulekirjoja. Malleja löytyy niin kirjoneuleiden ystäville kuin pitseistä ja pintaneuleistakin pitäville. Varmaa on, että suomalaisten rakkaus neulontaan pysyy: käsityökirjat hallitsevat myyntilistojen kärkisijoja edelleen.

Katseet yksityiskohtiin – upeat käsityökirjat värittävät syksyn

Niina Laitinen ja Novita: Siskoni mun – Niina Laitisen inspiroimia neuleita. Design Minna Metsänen

Rakastetun suunnittelijan tutut designit nyt neulevaatteissa.

Sukkakuningatar Niina Laitisen tunnetuimmat neulemallit ovat neulojien kestosuosikkeja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Novitan suunnittelijat Linda Permanto ja Minna Metsänen ovat luoneet Niinan sukkadesignien pohjalta kokoelman neulevaatteita ja -asusteita.

Kirja sisältää yli 20 neuleohjetta: neulepuseroita ja -takkeja, torkkupeitto sekä pienempiä neuleita kämmekkäistä baskeriin. Ohjeiden haastavuus vaihtelee, joten innostavaa neulottavaa löytyy sekä aloitteleville että edistyneille. Neuleissa on käytetty eripaksuisia lankoja villasta mohairsekoitteisiin, ja kaikki langat on valittu Novitan laajasta valikoimasta.

Ilmestynyt 22.8. 

 

Lumi Karmitsa: Kirjosukkakirja

Kirjoneuleen mestari yllättää taas! Valloittavassa kirjassa on 20 erilaista kirjoneulesukkaa, mutta vain yksi neuleohje! Jos osaat tehdä yhdet tämän kirjan sukat, osaat tehdä ne kaikki.

Moderneissa, taatusti ennennäkemättömissä kirjoneulekuoseissa seikkailevat eläimet ja satuhahmot, saattaapa joku pääkallokin vilahtaa. Lumi Karmitsan sukissa riittää upeita yksityiskohtia kantapäätä ja pohjia myöten.

Jokaisesta kirjoneulekuviosta on mallikerta, jota voi hyödyntää muissa neuleissa, esimerkiksi pipossa tai villapuserossa.

Ilmestyy 7.9. 

 

Katja Makkonen: Kaarrokeneuleita kettujen saaresta

Katja Makkosen neulepuserot ovat syntyneet pienen saaren ainutlaatuisesta luonnosta: meren tuoksusta, suurista aalloista, auringosta ja merisumusta. Neuleiden pirteän heleä värimaailma säväyttää raikkaudellaan. 

Kirjassa on sekä naisille, miehille että lapsille sopivia malleja, ja ne voi neuloa mistä tahansa 7 veljeksen vahvuisesta langasta. Puserot neulotaan alhaalta ylös.

Ilmestyy 12.10. 

 

Pirjo Iivonen, Annika Konttaniemi, Niina Laitinen, Katja Makkonen, Merja Ojanperä, Soile Pyhänniska, Anna-Karoliina Tetri, Minttu Wikberg, Marjukka Vuorisalo: 

Minun suomalaisneuleeni

Islantilaisneulebuumi innosti monet kokeilemaan kirjoneuletta ja neulomaan kaarrokepuseroita paksuista langoista. Tämä kirja vie neulojat taas askelta edemmäs: tuttu tekniikka taipuu uusiin muotoihin ja kuvioihin suomalaisten perinteiden innoittamissa monikäyttöisissä neuleissa.

Yhdeksän eri tekijän suunnittelemissa kaarroke- ja raglanpuseroissa sekä steekattavissa villatakeissa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia pinta- ja kirjoneulekuvioita ja eripaksuisia lankoja. Ohjeet on laadittu kotimaisten tuottajien langoille, jotka voi halutessaan korvata samanvahvuisilla langoilla.

Tekijät ovat Moreenin kirjoista tuttuja nimekkäitä suunnittelijoita, joista suurin osa oli mukana jo Minun islantilaisneuleeni -kirjassa. Kirjan upeat kuvat on ottanut Anna Wallendahr.

Ilmestyy 5.12.2022

 

 

Arvostelukappaleet: hanna-leena.soisalo@otava.fi