28.02.2023
Kasvitantraa, perhesalaisuuksia ja huumoria versova romaani kasviholistista elämänsä ryteikössä
Kasvitantraa, perhesalaisuuksia ja huumoria versova romaani kasviholistista elämänsä ryteikössä

Katariina Vuori: Juurikasvua

Ilmestyy 28.3.

Kasvun paikka -romaanissa tutustuimme perheenäiti Silviaan, jonka vaarattomalta vaikuttava viherkasviharrastus rönsyili hallitsemattomasti ja villiinnytti myös parisuhteen kasvupaikat. Nyt vakavasta huonekasviaddiktiosta toipuva Silvia on uuden edessä: avioliitto kuihtuu olemattomiin ja työpaikka rautakaupan viherosastolla on vaarassa joutua leikkuriin. Juurettomuuden tunnetta lisäävät sekavat tunteet rakasta Risto-työtoveria kohtaan.

Kun vanhasta sukutalosta, Jerikosta, löytyy Silvialle uusi tukikohta, alkaa lemmekkään bisnesidean lisäksi puskea esiin myös arvoitus, jonka ratkaiseminen saattaa muuttaa koko Silvian elämän.

Juurikasvua-romaanissa juurihoitoa saavat niin kasvit kuin ihmiset. Kasvun paikka -teoksen itsenäisessä jatko-osassa Vuori möyhentää tragediaa ja komediaa yhteen elämänmakuisesti. Humoristisena kukkivan pinnan alla kommunikaatiovaikeuksilla ja perhesuhteilla on tärkeä osa: siinä missä piilevät traumat ja vahingoittuneet juuret heijastuvat myös näkyviin elämän osiin, terveinä ne tukevat ja ravitsevat.

Katariina Vuori (s. 1971) on kirjailija ja sanataideohjaaja. Hänellä on takanaan mittava tuotanto romaaneja ja tietokirjoja keittokirjoista elämäkertoihin ja koskettaviin tositarinoihin. Vuori on opiskellut ja työskennellyt ympäri maailmaa, nykyisin hän asuu kahden tyttärensä kanssa Oulussa.

 

Arvostelukappaleet, lisätiedot, haastattelupyynnöt: hanna-leena.soisalo@otava.fi