05.07.2018
Kansainvälinen dekkaritähti Donna Leon vierailee Suomessa elokuussa  
Kansainvälinen dekkaritähti Donna Leon vierailee Suomessa elokuussa  

Kansainväliseen huippusuosioon noussut dekkarikuningatar Donna Leon (s. 1942) saapuu odotetulle vierailulle Suomeen elokuussa. Leonin kirjoja on käännetty jo yli 20 kielelle, ja Suomessa niitä on myyty huimaavat lähes puoli miljoonaa kappaletta. 

Donna Leonin Guido Brunetti -sarjan uusin osa, Nuoruuden lähde, ilmestyi suomeksi helmikuussa. Kirja nousi ilmestyttyään Mitä Suomi lukee -listauksen maaliskuun toiseksi myydyimmäksi käännetyksi kaunokirjalliseksi teokseksi Suomessa.

Nuoruuden lähde -dekkarissa Brunetti tapaa kreivitär Lando-Continuin, joka epäilee että hänen pojantyttärensä vuosien takainen onnettomuus ei ollut mikään vahinko. Kreivitär pyytää Brunettia tutkimaan uudestaan menneitä tapahtumia. Manuela, lahjakas kilparatsastaja, pelastettiin viime hetkellä hukkumiskuolemalta, mutta hän kärsi vakavia vaurioita eikä muista tapahtunutta. Kreivitär on varma että pojantytär yritettiin surmata.

Brunetti alkaa tutkia vanhaa tapausta osin säälistä, osin uteliaisuudesta. Tutkimusten edetessä hänelle avautuu sysimusta tarina.

 

Donna Leon vierailee Helsingissä Otavan vieraana 16.–18.8. 

 

Haastattelupyynnöt: piia.vaisanen@otava.fi, p. 050-5204699.  

Arvostelukappalepyynnöt: piia.vaisanen@otava.fi 

Kirjailijan kuva ja kirjojen kansikuvat: http://mediapankki.otava.fi/