22.12.2021
Juha Itkonen ja Otava lahjoittavat Ihmettä kaikki-kirjaa valtakunnalliselle keskosperheiden yhdistys Kevyelle
Juha Itkonen ja Otava lahjoittavat Ihmettä kaikki-kirjaa valtakunnalliselle keskosperheiden yhdistys Kevyelle

Ihmettä kaikki on Juha Itkosen omakohtainen romaani, joka ilmestyi 2018. Kirjassa nelihenkisen perheen vanhemmat löytävät itsensä vastasyntyneiden teho-osastolta kahden pikkukeskosena syntyneen lapsen äitinä ja isänä. Elämä, joka syntyy arvaamattomana ja heiveröisenä, kääntyy silti vahvaksi ja ainutkertaiseksi. Kaikista tähän asti myydyistä kappaleista kirjailija on lahjoittanut tekijänpalkkionsa Lastenklinikoiden Kummien kautta HUS:n vastasyntyneiden teho-osastolle. 

Tänä jouluna Juha Itkonen ja Otava lahjoittavat Ihmettä kaikki-romaania valtakunnallisesti keskosperheille. Keskosperheiden yhdistys Kevyt postittaa kirjat kaikille Suomen yliopistosairaaloiden vastasyntyneiden teho- ja valvontaosastoille. Ihmettä kaikki-kirjoja jaetaan sitä kautta tuoreille keskosperheille.

”Keskosperheiden yhdistys Kevyt on toiminut valtakunnallisena keskosperheiden verkostona jo vuodesta 1997. Kevyt toimii täysin vapaaehtoisvoimin ja yhdistyksen päätehtäviä ovat vertaistuen tarjoaminen, keskostietouden jakaminen sekä keskosperheiden hyvinvoinnin edistäminen. Kevyt järjestää yksilövertaistukea sekä vertaistukiryhmiä, myös kirjallisuus on erittäin tärkeä vertaistuen muoto. Kirjojen ja vertaistarinoiden kautta läheiset ja hoitohenkilökunta voivat eläytyä keskosvanhempien tunteisiin ja kokemuksiin. Olemme erittäin kiitollisia Otavan ja Juha Itkosen Ihmettä kaikki -kirjalahjoituksesta”, kertoo Keskosperheiden yhdistys Kevyen puheenjohtaja Minna Pulla.

 ”Ihmettä kaikki-kirjan kirjoittaminen oli minulle tapa käsitellä dramaattisia mutta myös onnellisia tapahtumia. Kirjasta saamani runsaan palautteen perusteella se on koskettanut, lohduttanut ja auttanutkin monia lukijoita. Olen iloinen, että samankaltaiseen tilanteeseen päätyvät ihmiset saavat kirjaa luettavakseen”, kertoo Juha Itkonen.

Lisätietoja: 
Viestintäjohtaja Kirsi Tähjänjoki 040-7255374 kirsi.tahjanjoki@otava.fi