30.09.2021
Isoäitien iltasadut pakkaa yksiin kansiin tunnettujen suomalaisisoäitien suosikkisadut: mukana Tarja Halonen, Seela Sella ja Sikke Sumari

Jokaisella lapsella on oikeus iltasatuun! Jotta hyväksi havaittua iltaluettavaa olisi helposti käsillä, Otava ja Kotilieden Kummikerho kokosivat yksiin kansiin 20 isoäidin suosikkisadut. Ympäri Suomea asuvien isovanhempien suosikkeihin valikoitui H.C. Andersenin ja Grimmin veljesten klassikkosatuja sekä suomalaisten kertojamestareiden helmiä.

Isoäitien iltasadut pakkaa yksiin kansiin tunnettujen suomalaisisoäitien suosikkisadut: mukana Tarja Halonen, Seela Sella ja Sikke Sumari

Yhteistyössä Kotilieden Kummikerhon kanssa koottu Isoäitien iltasadut -satukirja tuo lähelle hurmaavan kokoelman klassikkosatuja. Sadut on valinnut 20 isoäitiä, jotka antavat sanansa, että kirjaan valitut sadut ovat lapsille mieluisia. Kotilieden Kummikerho kutsui mukaan kymmenen tunnettua isoäitiä, kuten Tarja Halonen, Kirsti Manninen, Seela Sella, Sikke Sumari ja Eila Roine. Heidän lisäkseen haettiin ilmoituksella mukaan isoäitejä ympäri Suomen. Kaikki ovat saaneet valita kirjaan suosikkisatunsa.

Jokainen isoäiti perustelee kirjassa miksi päätyi juuri valitsemaansa satuun. Miksi Tarja Halonen valitsi sadukseen Bremenin soittoniekat, entä mikä Porsas Urheassa iskee Kirsti Manniseen ja hänen lapsenlapsiinsa? Entä mikä satu on Seela Sellan valinta?

Otavan, Kotilieden toimituksen ja Kotilieden Kummikerhon yhteisen satukirjahankkeen tarkoitus on edistää lasten lukutaitoa, ehkäistä syrjäytymistä ja muistuttaa myös digilaitteiden valtaamassa maailmassa satujen lukemisen tärkeydestä.

Kuten Kotilieden Kummikerhon puheenjohtaja Leeni Peltonen tiivistää Isoäitien iltasatujen esipuheessa: ”Jokaisella lapsella tulisi olla oikeus iltasatuun. Ja jokaisella aikuisella, jolla on onni saada syliinsä lapsi satuja kuuntelemaan, tulisi aina olla aikaa vähintään yhteen satuun.”

Kotilieden Kummikerho on vuonna 1938 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö ja edelleen ainoa aikakauslehden kyljessä toimiva hyväntekeväisyysjärjestö. Se on koko toimintansa ajan tukenut vähävaraisia suomalaisperheitä, omaishoitajia ja vakavasti sairaiden lasten vanhempia joko suoraan tai eri järjestöjen kautta.

Isoäitien iltasadut on kuvittanut Paula Mela, jonka herkkä piirrosjälki on tuttu muun muassa Arja ja Emma Puikkosen lastenromaaneista Äänihäkki ja Löytölintu.

Haastattelupyynnöt, lisätiedot ja arvostelukappaleet: anni.gullichsen@otava.fi

Liittyvät kirjailijat

Liittyvät teokset