08.03.2024
Ikääntyminen ja parisuhdepaineet teemoina sopivasti vinksahtaneessa romaanissa

Katariina Vuori pohtii ikääntymistä, lokerointia ja parisuhdenormeja riemukkaasti romaanissa, jossa päähenkilön on löydettävä mies ennen 50-vuotissyntymäpäiväänsä.

Katariina Vuori: Parasta ennen

Ilmestyy: 12.3.2024

Armi on 49-vuotias sinkkuelämäänsä tyytyväinen arkeologi. Kun hän kuulee, että saadakseen leskeneläkettä on avioiduttava ennen kuin täyttää 50 vuotta, alkavat maailma ja miehet näyttäytyä eri vinkkelistä.

Arkeologinen löytö, suossa uinuva kivikautinen ruuhi herättää Armin pohtimaan toisaalta ei-parisuhteessa elävien ihmisten näkymättömyyttä, toisaalta iän merkitystä: siinä missä esineiden arvo nousee iän myötä, vanheneva nainen menettää arvostustaan. Mutta entä jos rämeellä tarpominen houkuttelee enemmän kuin parisuhteen kiikkerille pitkospuille astuminen?

Muinaisjäänteiden kaivelu saa lisäkierroksia, kun oululaiseen Terwahovi-museoon saapuu kaksi kesäharjoittelijaa. Orastavalta romanssiltakaan ei voi välttyä, mutta loppuuko aika kesken?

Katariina Vuori (s. 1971) on kirjailija ja sanataideohjaaja. Hän on opiskellut ja työskennellyt ympäri maailmaa. Nykyään Vuori asuu Oulussa. Kaunokirjojen lisäksi Vuori tekee arkeologista väitöskirjatutkimusta.

Viestisi

Lisää kommentti