22.04.2022
Humoristinen tositarina unelmasta maalla, romahtamisesta ja uudesta noususta

Mari Kurkiniitty: Kamalan ihana elämä maalla

Humoristinen tositarina unelmasta maalla, romahtamisesta ja uudesta noususta

Ilmestyy 17.5.2022

Kaupunkilaisnainen haaveilee omasta vanhasta talosta tai tilasta ja päätyy remontoimaan huonokuntoisista kaupunkikämpistä viihtyisiä asuntoja puolisonsa kanssa. Mielessä siintää silti unelma maalla, jossa olisi tilaa myös omalle hevoselle ja muille lemmikeille.  

Täydellinen, tai ainakin tuleva täydellinen paikka löytyy Inkoosta, ja mahdollisten ongelmakohtien sijaan pariskunta näkee vain mahdollisuuksia. Työtä on paljon mutta uudet asukkaat eivät vähästä säikähdä: hyvällä asenteella selvitään yllätyksistä ja sitkeydellä ylitetään hidasteet. Sauna pehmittää työssä kipeytyneet lihakset.

Elämä muuttaa suuntaa, ja mies lähtee. Nainen jää yksin kannattelemaan unelmiensa raunioita. Työmaa tuntuu loputtomalta, elämästä katoavat värit, kyky tuntea ja hymyillä.

Tulee kuitenkin kevät ja päivä, jolloin koristeomenapuu puhkeaa kukkaan. Vähitellen tilaa ympäröivä luonto herättää naisen uudelleen eloon.

Kuinka kaupunkilainen saa elämänsä rakennettua maalaisyhteisössä? Kuinka hän selviää karkailevista hevosista, katoilevasta muurarista ja uuden elämänkumppanin etsimisestä?

Mari Kurkiniityn lämmöllä ja huumorilla höystetty kirja on kirjoitettu vertaistueksi kaikille, jotka ovat lähteneet toteuttamaan unelmaansa ja taistelevat noustakseen kriisin jälkeen takaisin elämään kaikilla aisteilla. Teos näyttää, miten maalaiselämä voi olla kamalaa ja ihanaa. Usein myös yhtä aikaa.

Mari Kurkiniitty on nelikymppinen maalle muuttanut esteetikko ja graafinen suunnittelija. Hän elää unelmaansa 1900-luvun alussa rakennetulla maatilalla ja yrittää herättää tilaa pala palalta henkiin.

blogi: www.kamalanihanaelamamaalla.fi

Lisätiedot, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: hanna-leena.soisalo@otava.fi