05.05.2023
Helsinkiläisen kuvataiteilijan lastenkirja inspiroitui Seurasaaren oravista: Oravalaakson tarinat. Ossi ja Titityy on hulvattoman sarjakuvasarjan aloitus

Ossi-oravan ja Titityy-linnun pähkähauska sarjakuvaseikkailu alkaa. Oravahahmot seikkailivat kuvataiteilija-kirjailija Johanna Witickin kuvituksissa jo kouluaikoina.

Helsinkiläisen kuvataiteilijan lastenkirja inspiroitui Seurasaaren oravista: Oravalaakson tarinat. Ossi ja Titityy on hulvattoman sarjakuvasarjan aloitus

Eräs hajamielinen flamingo toimittaa vahingossa oravavauvan etanalle. Oravan nimi on Ossi, ja etana tekee parhaansa kasvattaessaan Ossista kunnon oravaa. Käy kuitenkin niin, ettei Ossi ihan helpolla löydä oravuuttaan.

Jotta Ossi löytää paikkansa maailmassa, tarvitaan yllätyksiä putkahteleva seikkailu sateenkaarten värittämässä Oravalaaksossa. Tarvitaan myös toinen toistaan oudompia otuksia, suuri määrä hölmöilyä ja hepulointia, pieni koditon löytömuna sekä roppakaupalla etanan elämänohjeita.

Kuvataiteilijana, kuvittajana ja graafisena suunnittelijana tunnettu Johanna Witick tottui oraviin jo lapsena asuessaan lähellä kurrejen suosimaa Seurasaarta. Naapurieläimestä tuli Witickin suosikkiotus, jota hän alkoi piirrellä muun muassa kouluvihkojen kulmaan. Vähitellen hahmo muotoutui Ossi Oravaksi, jonka seikkailuja Witick on julkaissut aiemmin omakustanteena.

Oravalaakson tarinoissa kaikilla eläimillä on omat ongelmansa ja kriisinsä. Kirjan ytimessä on Ossi, joka etsii itseään ja miettii identiteettiään. Lopputulema on, että on OK olla juuri sellainen kuin on”, Witick summaa.

Oravilla on paikka paitsi Witickin sydämessä, myös hänen kotipihallaan, jonne hän houkuttelee oravia ruokkimalla niitä. Tavoitteena on rakentaa pihalle tosielämän Oravalaakso.

Lue lisää Johanna Witickistä: johannawitick.com

Johanna Witick on helsinkiläinen kuvataiteilija, kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Oravat ja titityyt tulivat hänelle tutuiksi jo lapsuuden kotikulmilla Seurasaaren lähellä. Hänen taidettaan on ollut aikaisemmin nähtävillä näyttelyissä esimerkiksi Hotelli Marskissa, Rikhardinkadun ja Herttoniemen kirjastoissa sekä Lasipalatsissa.

Oravalaakson tarinat. Ossi ja Titityy ilmestyy tällä viikolla.

Arvostelukappaleet, haastattelupyynnöt ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Liittyvät kirjailijat