29.04.2024
Hellittele pikkuista runoilla! Rakas pieni untuvainen on Inkeri Karvosen hurmaava teos vauvoille ja taaperoille

Sanataituri Inkeri Karvosen hempeät ja hykerryttävät riimit johdattavat perheen pienimmät runojen lämpimään syliin. Finlandia-ehdokkaana olleiden Meri ja Aleksi Korpelan suloiset kuvitukset täydentävät herttaisen teoksen.

Hellittele pikkuista runoilla! Rakas pieni untuvainen on Inkeri Karvosen hurmaava teos vauvoille ja taaperoille

Ilmestyy 20.5.2024

Rakas pieni untuvainen on suloisesti kuvitettu pienten runokirja täynnä löytämisen iloa.

Runoissa ihmetellään sormia ja varpaita ja taaperoiden touhuja. Sitten lähdetään metsän taloon ihastelemaan vuodenaikojen vaihtelua. Metsän kätköistä löytyy pikku kettu ruusukuono ja monta muuta hellyttävää tassuttelijaa ja siivekästä.

Lyhyisiin loruihin liittyvät helpot leikit luontuvat vaikka lapsen kanssa sylikkäin. Rytmikkäät lorut tempaavat mukaansa, ja leikin lomassa pikkuisen sanavarasto karttuu. Tunnelmallisilla hyvänyönrunoilla voi hellitellä lapsen uneen.

Runoilija Inkeri Karvonen kertoo suurperheen äidin ja isoäidin viisaudella, miksi runot ja yhteiset lukuhetket ovat jo sylivauvalle elintärkeitä.

Karvonen kertoo kirjoittaneensa runonsa hellyydellä ja lasta kunnioittavalla ajatuksella, ja vaikka niiden kohteena ovat olleet pienet vauvat ja taaperot, ne sopivat samalla kaikenikäisille. Helposti opittavat, lauluisat ja leikkisät runot ohjaavat luontevaan ja iloiseen yhteiseen toimintaan pienen lapsen kanssa.

”Äitinä ja isoäitinä ajattelen, että kauneinta musiikkia on lapsen heleä nauru!”

Kemijärvellä evakkolapsena syntynyt Karvonen on pienestä pitäen pitänyt kosketusta luontoon tärkeänä, mikä käy ilmi hänen runoissa käyttämästään monipuolisesta luontosanastosta ja kielikuvista.

”Ota lasta kädestä, kulje hänen kanssaan neulaspolkua, kumarru ihmettelemään ihanasti tuoksuvaa kukkaa, silitä sammalta. Lapsi nauttii ja oppii kaikkien aistiensa kautta enemmän kuin aavistammekaan”, Karvonen suosittelee pienten kanssa tekemisissä oleville aikuisille.

Kirjan kuvituksista vastaa Pelottomasta peltohiirestään tunnettu lahjakas kuvittajapari Meri ja Aleksi Korpela.

Kirjailija Inkeri Karvonen tietää suurperheen äitinä ja mummina, miten merkittäviä loruhetket ovat vauvan kehitykselle. Hänen aiempia riimirunojaan on sävelletty lauluiksi. Kuvittajapari Aleksi ja Meri Korpela tunnetaan ihanasta ja kiitetystä Peloton peltohiiri -kuvakirjasarjastaan. Sarjan neljäs osa, Lumilabyrintti, oli vuoden 2023 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas.

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Viestisi

Lisää kommentti