27.06.2022
Heli Laaksosen suositut runot vihdoin lukuaikapalveluihin – Kirjailijan uusin teos, kaunotietoluontokirja Luonnos julkaistaan 15.9.

Heli Laaksonen on hurmannut suomalaisia jo 20 vuoden ajan runoteoksillaan, ja kesäkuun lopulla niistä neljä saadaan kokonaisuudessaan lukuaikapalveluihin. Syyskuussa julkaistaan uusi, ihastuttavan omaperäinen teos Luonnos.

Heli Laaksosen suositut runot vihdoin lukuaikapalveluihin – Kirjailijan uusin teos, kaunotietoluontokirja Luonnos julkaistaan 15.9.

Heli Laaksosen runoteokset Pulu uis (Sammakko, 2000), Raparperisyrän (Sammakko, 2002) Sulavoi (Otava, 2006) ja Peippo vei (Otava, 2011) saadaan vihdoin lukuaikapalveluihin. Näistä kaksi ensimmäistä julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa kokonaisina äänikirjoina. Tämä neljän teoksen kokonaisuus julkaistaan 29.6. Aiemmin Laaksosen runoja on julkaistu cd-muodossa, ja niistä kaksi, Jänes pussis (2004) ja Ratio Sulavoi (2007), ovat myyneet kultaa. 

Vastikään luonto- ja ympäristöneuvojaksi valmistunut Laaksonen julkaisee syyskuussa myös uutta tuotantoa. 15.9. ilmestyy ihastuttava ja hilpeä – Laaksosen itsensä hienosti luonnehtima kaunotietoluontokirja Luonnos, joka kertoo pieniä, kiehtovia yksityiskohtia luontomme ihmeistä. Tiesitkö esimerkiksi, että omenalla on silmä? Tai että lammas tunnistaa toverinsa turvan vaikka valokuvasta?

Luonnos kertoo kiehtovimmat ja kummallisimmat faktat omavaltaisesti valituista maailmankaikkeuden osasista Auringosta aarnisammaleen ja isomaksaruohosta ilvekseen. Tekstit ovat terävän humoristisia ja katsovat maailmaa lempeästi tarkentaen vähäisimmästä valtavaan, maan alta avaruuteen. Kirjailija on myös kuvittanut teoksen itse. Luonnos muistuttaa, kuinka merkillistä maailmaa me asutamme, ja saa lukijan polvilleen sen ihmeiden edessä.

Heli Laaksonen on saanut teoksistaan lukuisia palkintoja niin Suomessa kuin ulkomailla, mm. Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston Aurora-mitalin 2006 ja Larin Paraske -palkinnon 2009. Hänen teoksensa Aapine (2013) oli Finlandia Junior -ehdokkaana ja se palkittiin Janis Baltvilks -kansainvälisellä lastenkirjallisuuspalkinnolla Latviassa 2016. Laaksonen on saanut myös Kirsi Kunnas -palkinnon vuonna 2020 sekä latvialaisen Aleksandra Čaka Balva -taidepalkinnon teoksestaan Poimit sydämeni kirjahyllystä vuonna 2021.

Luonnos ilmestyy 15.9.2022.

Haastattelupyynnöt: jenni.heiti@otava.fi

Pdf-vedokset, fyysiset ja sähköiset arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

 

Kirjailijan kotisivut: hulimaa.fi

Facebook-sivut: Heli Laaksonen – runoilijan lukijakunta

Instagram: @runoilijahelilaaksonen