25.09.2023
Helena Juntusen ja Petri Tammisen Joskus liikaa, aina liian vähän on lumoava ja omaperäinen muistelmateos oopperamaailman huipulta

Häpeilemätön diiva, kotona viihtyvä kosmopoliitti, uraäiti, entinen juoppo. Maailman estradit valloittanut sopraano Helena Juntunen raottaa verhoa oopperatalojen takahuoneisiin.

Helena Juntusen ja Petri Tammisen Joskus liikaa, aina liian vähän on lumoava ja omaperäinen muistelmateos oopperamaailman huipulta

Kun tiiviin lauseen mestari, häpeän tulkki Petri Tamminen sai sähköpostiviestin Helena Juntuselta, hän tunnisti tarinan ja usutti sen esiin. Kuinka tullaan oopperalaulajaksi? Vaatiiko kenties maailman erikoisin työ erikoiset huvit? Kuinka soi muistoissa isän huikkaama kutsu syömään?

Helena vastasi kutsuun ja alkoi kirjoittaa. Syntyi pysäyttävä, kiertelemätön ja lämpimän humoristinen kirja klassisen musiikin maailmasta sellaisena kuin me emme ole tottuneet sitä näkemään. Juntusen ja Tammisen yhteistyön tuloksena syntynyt elämäkerta yhden Suomen kansainvälisesti menestyneimmän sopraanon vaiheikkaasta elämästä soi haikeasti ja hellästi, mutta myös kovaa ja korkealta.

Helena Juntunen on yksi Suomen häikäisevimmistä kansainvälisen uran luoneista sopraanoista. Hän aloitti lauluopinnot 15-vuotiaana Oulun konservatoriossa Airi Tokolan opiskelijana ja on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, jossa häntä opetti Anita Välkki.

Petri Tamminen tunnetaan lyhytproosan ja lakonisen huumorin mestarina. Hänelle on myönnetty useita kirjallisuuspalkintoja ja hän ollut ehdolla sekä Runeberg- että Finlandia-palkinnon saajaksi. 

Joskus liikaa, aina liian vähän – Oopperalaulaja Helena Juntusen elämäntarinoita on arvosteluvapaa 5.10.2023. Kirja ilmestyy samaan aikaan myös e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukevat Helena Juntunen ja Petri Tamminen itse.

Teoksen julkistustilaisuus järjestetään Kansallisoopperan lämpiössä perjantaina 6.10. klo 18. Lämpimästi tervetuloa! Ilmoittautumiset: jenni.heiti@otava.fi

Tiedustelut ja haastattelupyynnöt: jenni.heiti@otava.fi
Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi