26.05.2023
Hekotuttavan hauskaa kesälukemista koululaisille: Tutustu näihin merenneitoja, avaruusolioita ja ihan tavallista teinin elämää täynnä oleviin uutuussarjoihin

Nyt on humoristisista kirjoista pitäville koululaisille mistä valita. Karsein viikko ikinä-, Tyrskymimmit- ja Mira-kirjat vetävät suun virneeseen, satoi tai paistoi!

Hekotuttavan hauskaa kesälukemista koululaisille: Tutustu näihin merenneitoja, avaruusolioita ja ihan tavallista teinin elämää täynnä oleviin uutuussarjoihin

Sabine Lemire ja Rasmus Bregnhøi: Mira: ystäviä, ihastuksia, elämää (9+), ilmestyy 29.6.

Lämpimän humoristinen Mira-sarjakuvasarja kertoo teini-iästä kaikkine mutkineen ja suorineen.

Miran elämä on ihan tavallista – ja sitten taas tuntuu niin kuin se ei olisi. Siihen kuuluvat äiti ja isä, jotka eivät enää asu yhdessä, bestis ja muita ystäviä (nykyisiä ja entisiä), unelmia ja arkidraamaa.

Miran luokan tytöt perustavat rakkauskerhon, johon voi kuulua vain, jos on ollut rakastunut. Eikä Mira ole koskaan ollut, vaikka on yrittänyt. Voiko rakastua, jos vain ajattelee luokan söpöintä poikaa tarpeeksi pitkään, vaikka puoli tuntia päivässä? Ei kai rakastuminen voi olla niin vaikeaa? Todella vaikeaa sen sijaan on, kun paras ystävä päättää vaihtaa ystävää.

Kirjan on suomentanut Sirpa Alkunen.

Eva Amores ja Matt Cosgrove: Karsein viikko ikinä: maanantai (7+), ilmestyy 8.6.

Onko SINULLA joskus ollut KARSEA VIIKKO?

Justin Chasella on, JUURI NYT!

Hänen äitinsä on mennyt naimisiin vampyyrin kanssa, hänen isänsä ajaa jättiläismäistä vessanpönttöä, avaruusoliot ovat todennäköisesti siepanneet hänen kissansa, eräs ärsyttävä tyyppi pilaa hänen ensimmäisen päivänsä uudessa koulussa, ja parhaillaan hän itse roikkuu uima-altaan reunalla pikavauhtia purkautuvien neuleuikkareidensa varassa.

Ja nyt on vasta…

MAANANTAI!

Vauhdikkaan ja elävästi kuvitetun sarjan jokainen osa keskittyy yhteen kammottavan noloon, epäonniseen ja hulvattomaan päivään. Sopii Maailman paras puumaja -faneille!

Kirjan on suomentanut Anssi Alanen.

Sibéal Pounder ja Jason Cockcroft: Tyrskymimmit (8+), ilmestyy 1.6.

Tässä tulevat cooleimmat merenneidot! Vauhdikas alakoululaisten seikkailusarja alkaa.

Nuoret merenneidot Betti, Mimi ja Zelda nauttivat kesälomasta maan kamaralla, kun he saavat viestin kotoa merenpohjasta. Heidät käsketään heti kotiin, sillä kuningatar on kadonnut ja tosi pahat tyypit ovat määränneet muut noudattamaan outoja sääntöjä. Neuvokkaat ja erehtymättömän tyylikkäät tyrskymimmit ovat ainoita, jotka voivat vielä pelastaa vedenalaiset kaupungit uuden hallitsijan vallasta. Sitä varten heidän tarvitsee selvittää ihan vain pari juttua. Ja hankkia auto. Ehkä myös piraija-kynsilakkaa.

Herkullisesti kuvitettu romaanisarja täynnä vauhtia, huumoria ja merellisiä muotiluomuksia.

Kirjan on suomentanut Susanne Sjöman.

Arvostelukappaleet ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi