15.08.2018
Hans Roslingin uutuuskirja osoittaa, että maailma on parempi paikka kuin uskommekaan

Hans Roslingin Faktojen maailma oikoo tilastotieteen keinoin ihmisten liian negatiiviseksi vääristynyttä maailmankuvaa. Postuumisti julkaistu teos on noussut kansainväliseksi myyntimenestykseksi. Suomenkielinen laitos ilmestyy tänään 15.8. Otavan kustantamana.

Hans Roslingin uutuuskirja osoittaa, että maailma on parempi paikka kuin uskommekaan

Hans Rosling osoittaa Faktojen maailma -kirjassaan, kuinka maailma on jo nyt parempi paikka kuin uskommekaan, ja kuinka kehitystä tapahtuu jatkuvasti myönteiseen suuntaan: syntyvyyden kasvu taittuu, sukupuolten välinen tasa-arvo lisääntyy ja äärimmäisessä köyhyydessä elävien määrä pienenee.

”Kirja on rikastuttava ja kannustava puheenvuoro vallitsevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Se johdattaa kiihkottomaan, positiiviseen, faktoihin nojaavaan ja humaaniin ajatteluun”, toteaa Otavan kustannusjohtaja Eva Reenpää.

Hans Rosling (1948–2017) oli maailmankuulu ruotsalainen lääkäri ja tilastovelho, joka omisti elämänsä viimeiset vuodet ihmiskunnan hyvinvoinnin kehitystä kuvaavan tilastotiedon havainnollistamiselle. Faktojen maailma on hänen viimeinen taistelunsa tietämättömyyttä vastaan.

Faktojen maailma (Factfulness 2018) ilmestyy Matti Kinnusen suomennoksena 15.8.2018. Kirjan tekoon osallistuivat Roslingin rinnalla hänen poikansa Ola Rosling ja miniänsä Anna Rosling.

”Faktojen maailma on yksi tärkeimmistä kirjoista, joita olen koskaan lukenut. Se on välttämätön opas maailman selkeään hahmottamiseen.” – Bill Gates.

”Roslingin kirja osoittaa, että maailma etenee harppauksin hyvään suuntaan, mutta paljon työtä on vielä edessä. Kirja on täynnä vapauttavia ajatuksia. Se osoittaa, että positiivisia muutoksia syntyy, kun ihmisille annetaan tilaa tehdä niitä”, kansanedustaja Elina Lepomäki.

Kirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa 15.08.2018.

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi