10.12.2020
Hannele Lampelan Talventaian tarinoita: Lumikuningattaren lumous on Arvid Lydecken -ehdokas 2021
Hannele Lampelan Talventaian tarinoita: Lumikuningattaren lumous on Arvid Lydecken -ehdokas 2021

Arvid Lydecken -palkinnon ehdokkaat vuodelle 2021 on valittu. Viiden ehdokkaan joukossa on Hannele Lampelan Talventaian tarinoita: Lumikuningattaren kirous. Arvid Lydecken -palkinto myönnetään ansiokkaalle lastenkirjalle. Palkinnon jakaa Suomen Nuorisokirjailijat ry, ja vuoden 2021 ehdokkaat sekä voittaja valitaan vuoden 2020 aikana ilmestyneistä kotimaisista lasten- ja nuortenkirjoista.

Voittaja julkistetaan tammikuussa 2021. Palkinnon arvo on 2021 euroa, ja sitä tukee Kopiosto. Palkintoraatiin kuuluvat tutkija, tietokirjailija ja raadin puheenjohtaja Sara Kokkonen, kirjastovirkailija Marjo Hämäläinen sekä luokanopettaja Matias Laivamaa.

Raadin perustelut:
”Gretan pikkuveli Kai katoaa, eikä kukaan muista hänen olemassaoloaan Gretaa lukuun ottamatta. Lumikuningatar on vienyt Kain Talventaikaan, jonne Greta suuntaa pelastamaan veljeään. H. C. Andersenin Lumikuningatar-sadusta ammentava jännittävä teos kertoo tarinoiden voimasta ja vaikuttavuudesta. Rohkeus uskoa omaan itseensä vaikeuksista huolimatta nousee kirjan kantavaksi teemaksi.”

Lampelan Talventaian tarinoita on lumoavan hauska ylistys tarinoiden kertomiselle. Gretan pikkuveli Kai on kadonnut, mutta vanhemmat ovat kuin Kaita ei olisi koskaan ollutkaan. Yrittäessään pelastaa pikkuveljeään Greta päätyy sadunomaiseen Talventaikaan ja Tarinankertojain killan kokelasjäseneksi.
Ennen kuin Greta on valmis pelastamaan Kain, hänen on opittava kertomaan oma tarinansa. Onko se satu Lumikuningattaresta? Ainakin Gretan on killan jäseneksi päästäkseen voitettava kylmyyden kuningattaren lumous. Taistelusta tulee vielä hurjempi kuin kukaan on uskaltanut edes kuvitella.

Hannele Lampela (s. 1982) on espoolainen toimittaja ja kirjailija. Alkujaan ylivieskalainen Lampela on valmistunut medianomiksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta, ja hän työskentelee tällä hetkellä vapaana kirjailijana. Lampela asuu miehensä ja lastensa kanssa Espoossa omenapuiden keskellä. Hänet tunnetaan ennen muuta hurmaavista Prinsessa Pikkiriikki -kirjoistaan. Lampelalle on myönnetty Kaarina Helakisa -palkinto vuonna 2019.1

Liittyvät kirjailijat