13.02.2024
Hanna-Riikka Kuisman Korvaushoito on kylmäävän tarkkanäköinen romaani lamavuosina levinneestä huumeaallosta ja sen veteraaneista

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudellakin huomioitu Hanna-Riikka Kuisma tunnetaan ihmismielen ja nyky-yhteiskuntamme pimeitä puolia kartoittavista romaaneistaan. Korvaushoito on hänen seitsemäs teoksensa.

Päihdepiireistä irtautuneen miehen elämä järkkyy, kun hän kuulee uuden vinkin vuosikymmeniä sitten kadonneen pikkusiskonsa vaiheista. Suistavatko kipeät muistot hänet takaisin teollisuuskaupungin armottomaan huumemaailmaan vai onnistuuko hän pitämään kiinni vaivalla rakentamastaan uudesta elämästä?

Kahdessa aikatasossa etenevä romaani on pysäyttävän todentuntuinen syväsukellus addiktion maailmaan, yhteiskuntamme varjoihin ja päihdepolitiikan vaiheisiin 1990-luvulta nykypäivään. Se on kylmäävä kuvaus ilmiöstä, joka tapahtui, ja tapahtuu.

Hanna-Riikka Kuisma on porilainen kirjailija, taidekriitikko ja kolumnisti. Vuonna 2019 julkaistu Kerrostalo oli ehdolla kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi, ja samana vuonna Kuismalle myönnettiin Satakunnan taidetoimikunnan taidepalkinto. Vuonna 2021 hänelle myönnettiin Nortamo-kirjallisuuspalkinto.

Korvaushoito on arvosteluvapaa 22.2.2024.

Teos julkaistaan kaikissa formaateissa. Äänikirjan lukee Jukka Pitkänen.

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Viestisi

Lisää kommentti