13.07.2022
Emmi Pesosen toinen romaani kuljettaa lukijansa hypnoottiseen, taianomaiseen maailmaan

Taikurin tyttäret on romaani sisaruksista, jotka joutuvat aikuistumaan eri kodeissa, ja kertomus syvästä, symbioottisesta rakkaudesta, josta siskokset eivät selviä ihan ehjin nahoin.

Emmi Pesosen toinen romaani kuljettaa lukijansa hypnoottiseen, taianomaiseen maailmaan

Linda ja Magda seuraavat salaa, kun heidän isänsä hypnotisoi työhuoneessaan asiakkaitaan. Tytöt kuuntelevat ihmisten salatuimpia toiveita, kiellettyjä tunteita ja unenomaisia muistoja. Kun vanhemmat eroavat, sisarukset revitään irti toisistaan. Pikkusisko Magda joutuu äidin mukana tuuliajolle Helsinkiin ja päätyy aikuisen miehen kanssa suhteeseen. Linda saa kasvaa isän luona ja kurkottaa kohti taiteilijaunelmaa ja omaa perhettä.

Vuosia myöhemmin Lindan tytär Inna löytää hypnotisointia tehneen isoisänsä laatikon, jonka sisältö yllättää hänet. Innan on kohdattava muistonsa: ovatko ne todellisia vai sepitettyjä?

Helsinkiläinen käsikirjoittaja ja näyttelijä Emmi Pesonen (s.1977) on työskennellyt useissa teattereissa sekä elokuvissa ja tv-sarjoissa. Esikoisromaani Maailman kaunein sana (2020) kertoi päättömästä rakkaudesta, uusperhearjesta ja mielenterveyden horjumisesta ja hurmasi lukijansa heti. Pesosen käsikirjoittama elokuva Viulisti sai Suomen ensi-iltansa 2018 ja on kiertänyt festivaaleilla ympäri maailman.

Taikurin tyttäret ilmestyy 3.8.2022.

Pdf-vedokset ja sähköiset ja fyysiset arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Viestisi

Lisää kommentti