10.06.2024
Elsa Töllin Diiva räjähtää nurmikoksi on runoilijatähden kirvelevän herkkä teos esiintymislavoista ja mullassa kihisevästä elämästä

Millaista on elämä esiintymislavoilla ja lavojen ulkopuolella, esiintyjänä, näkijänä ja kokijana? Diiva räjähtää nurmikoksi kuvaa tarkasti lavarunoilija Elsa Töllin havaintoja esiintymisestä ja esiintyjistä, elämästä lavoilla ja lavojen katveessa.

Tolppakorot kuljettavat Diivan spottivalojen arvaamattomaan syliin. Takahuoneessa puhelin pirisee ja peili tekee paljastuksiaan. Ystävät, rakastajat ja roolittomat saavat osansa show’ssa, elimistöt punoutuvat yhteen. Arpia kutittaa, ja tulevaisuuden näyttämö odottaa pimeänä.

Jossain ruoho unohtuu pitkäksi – ehkä pahin on tapahtunut, ehkä se on jotain syötävää.

Elsa Töllin runoelma murtaa sydämeen raon ja täyttää sen kevään versoilla, runokielen loputtomilla leimahduksilla ja silkkiturpaisella hellyydellä.

Elsa Tölli (s. 1995) on runoilija ja esiintyjä, jonka työskentelyn keskiössä on elämää syleilevyys sekä jatkuva ilon ja epätoivon vuorottelu. Hänen esikoisteoksensa Fun Primavera (2020) voitti Tanssiva karhu -runopalkinnon ja oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Viestisi

Lisää kommentti