15.06.2022
Elokuun hyvinvointikirjoista voimaa ja keinoja elämän haasteisiin ja omannäköiseen elämään

Otavan ja Atenan kesän hyvinvointikirjat tarjoavat psykologisia työkaluja elämänmuutoksiin, ihmissuhteisiin ja arjen kuormitukseen. .

Elokuun hyvinvointikirjoista voimaa ja keinoja elämän haasteisiin ja omannäköiseen elämään

Anu Tevanlinna: MUUTOS MIELESSÄ – Kohti omannäköistä elämää
Ilmestyy 15.8.2022 Atena

Suurissa elämänmuutoksissa kuljetaan kahta polkua: ulkoista ja sisäistä. Muutos uralla, ihmissuhteissa tai elämäntyylissä vaatii konkreettisten tekojen lisäksi muutosta mielessä, kykyä edetä ristiriitaisista tunteista ja muutosta estävistä ajattelumalleista huolimatta.

Muutos mielessä tarjoaa psyykkisen työskentelyn menetelmiä ja tutkittua tietoa elämänmuutoksen psykologiasta yhdistettynä käytännönläheisiin harjoituksiin. Vastaukset muutoksen tarpeisiin löytyvät usein arjesta ja uusi suunta omista arvoista. Elämänmuutoksen tiellä on usein karikkoja. Kestävässä muutoksessa ratkaisevia taitoja ovat ne, jotka kannattelevat vastoinkäymisten yli.

Anni Turpeinen: AINA EI TARVITSE JAKSAA – Kirja väsyneelle
Ilmestyy 24.8.2022 Otava, Hidasta elämää

Moni suorittaja huomaa väsymyksensä, mutta jaksaa silti vielä vähän lisää. Kehoa ja mieltä ei kuitenkaan voi rääkätä loputtomiin. Armollinen kirja auttaa oivaltamaan uusia, omia voimia kunnioittavia tapoja sekä tuomaan niitä arkeen.

Kirjoittajan omakohtaiset tarinat sekä haastateltavien esimerkit auttavat lukijaa huomaamaan vaaranpaikat myös omassa elämässä. Kirjassa sivutaan myös ihmisen biokemiaa: mitä stressi aiheuttaa ja miksi pienetkin muutokset omassa toiminnassa voivat vaikuttaa jaksamiseen?

Suvi Bowellan: Helpotusta erityisherkän elämään
Ilmestyy 25.8.2022 Otava, Hidasta elämää

Mikä neuvoksi, kun päivän mittaan tuntuu usein kertyvän liikaa aistiärsykkeitä ja muita virikkeitä? Erityisherkkä ihminen tarvitsee palautumiseen riittävästi rauhallista aikaa sekä kykyä kuunnella itseään ja tyynnyttää ylikierroksilla käyvät keho ja mieli. Rohkaiseva kirja käsittelee erityisherkän hyvinvointia henkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta näkökulmasta. Se auttaa tunnistamaan oman herkkyyden erityispiirteet sekä löytämään sopivat vinkit, harjoitukset ja reitit arjen sujuvuuteen, tunteiden käsittelyyn, tasapainoisiin ihmissuhteisiin ja kuormituksen säätelyyn. Kirja kuvaa myös traumojen vaikutusta ihmisen kokemusmaailmaan.

Riina-Maria Metso: PAHUUDEN JÄLKEEN – Kuinka toipua narsistisesta parisuhteesta
Ilmestyy 30.8.2022 Atena

Väkivaltaisesta suhteesta eronnut saattaa yllättyä, kun uusi elämä ei olekaan pelkkää auringonpaistetta. Toipumiseen kuuluu eri vaiheita, joiden tiedostaminen auttaa matkalla eteenpäin.

Rohkaiseva ja omakohtainen kirja tarjoaa tietoa ja vertaistukea narsistisesta parisuhteesta toipumiseen. Teoksessa käydään läpi toipumisen haasteita niin väkivaltaa kokeneiden kuin traumapsykoterapeutinkin näkökulmasta. Harjoitteet auttavat käsittelemään traumaoireita ja rakentamaan omaa identiteettiä. Merkittävä osa toipumista onkin jättää uhrin viitta ja kasvaa selviytyjäksi.

Marika Rosenborg: Luopumisen kauneus – Kirja hellittämisestä ja hyväksymisestä
Ilmestyy 8.9.2022 Otava, Hidasta elämää

Elämä on jatkuvaa luopumista, eikä mikään tai kukaan pysy luonamme ikuisesti. Joudumme lopulta päästämään irti jokaisesta asiasta, omasta elämästämmekin. Kun suostumme hyväksymään tämän, meidän on mahdollista elää väkevämmin nykyhetkessä.Kirja puhuttelee sekä elämän käännekohdissa että tavallisessa arjessa, esimerkiksi yksinäisyyden, sairastumisen, eron, lasten lähdön ja kuoleman hetkillä. Kiitollisuus, hyväksyntä ja myötätunto auttavat silloin eteenpäin. Kirjailijan omakohtainen tarina tarjoaa näkökulmia kasvuun ja vääjäämättömien muutosten hyväksymiseen.