24.01.2023
Elina Backmanin uutuusäänikirja Musta joki vie psykologisen jännityksen maailmaan

Tiivis tarina sopii kuunneltavaksi tai luettavaksi yhden illan aikana.

Elina Backmanin uutuusäänikirja Musta joki vie psykologisen jännityksen maailmaan

Anette lähtee lomalle Mustion linnaan. Pian yksi syyskauden harvoista hotelliasiakkaista löydetään lumpeiden vierustamalta jokipolulta kuolleena ja Anette päätyy keskelle murhatutkintaa. Lopulta on silti elettävä eteenpäin ja kasvatettava pian syntyvä lapsi.

Traumaattiset tapahtumat eivät kuitenkaan katoa. Kun monta vuotta myöhemmin viereiseen taloon muuttaa mies, Anette huomaa muistelevansa Mustion tapahtumia yhä uudelleen. Onko hurmaava ja avulias naapuri sittenkään liikkeellä hyvin aikein?

Yksittäinen ja tiivis rikostarina Musta joki ilmestyy sähkö- ja äänikirjana, ja se on juuri sopivan pituinen luettavaksi ja kuunneltavaksi yhden illan aikana.

Elina Backman tunnetaan Suomessa ja maailmalla Saana Havas -dekkareista ja yhdessä Heidi Holmavuon kanssa tehdyistä true crime -tapauskertomuksista. Backmanin esikoisromaani Kun kuningas kuolee voitti ilmestymisvuonna 2020 Elisa Kirjan Vuoden tulokas -palkinnon ja Storytelin Vuoden äänikirja -palkinnon. Se oli myös ehdolla Ruotsin parhaaksi käännösdekkariksi, samoin kuin Backmanin toinen romaani Kun jäljet katoavat.  Syksyllä 2022 ilmestynyt kolmas Saana Havas -dekkari Ennen kuin tulee pimeää on saanut sekä kriitikoilta että lukijoilta hyviä arvioita. Backmanin teoksia on kiitelty muun muassa tunnelmasta ja tarinan rakentamisesta.

Ääni- ja sähkökirja ilmestyvät lukuaikapalveluihin 25.1.2023. Äänikirjan lukee Karoliina Niskanen.