31.10.2022
Elina Backman jo toistamiseen ehdolla Ruotsin parhaan käännösdekkaripalkinnon saajaksi

Elina Backmanin toinen romaani Kun jäljet katoavat on ehdolla Ruotsin parhaaksi käännösdekkariksi. Myös esikoisteos Kun kuningas kuolee oli ehdolla samaisen palkinnon saajaksi. Backmanin romaanit on kääntänyt ruotsiksi Marjut Hökfelt.

Elina Backman jo toistamiseen ehdolla Ruotsin parhaan käännösdekkaripalkinnon saajaksi

Ruotsin dekkariakatemian jakama palkinto tunnetaan myös Martin Beck -palkinnon nimellä. Elina Backman on arvostetussa seurassa, sillä käännösdekkariehdokkaiden joukossa ovat mm. Stuart Turton, Sara Blædel ja Caz Frear. Palkinnot jaetaan 19.–20.11.2022.

Kun jäljet katoavat (2021) on Backmanin toinen romaani ja piinaavan jännittävä jatko-osa Kun kuningas kuolee -menestysdekkarille. Romaanissa kolme nuorta miestä tekee dokumenttia mystisestä erakosta Helsingin Lammassaaressa. Ensin katoaa heistä yksi, sitten toinen. Kun ensiksi kadonnut löytyy kuolleena läheiseltä luonnonsuojelualueelta, poliisikin aktivoituu. Burnoutista toipunut Saana Havas kuulee uuden kollegansa pikkuveljen kadonneen ja päättää perustaa true crime -podcastin auttaakseen etsinnöissä. Samaan aikaan rikoskomisario Jan Leino tiimeineen tutkii katoamista ja mahdollista murhaa. Metsästääkö joku nuoria miehiä, joiden katoamisia on totuttu pitämään onnettomuuksina?

Backmanin esikoisromaani Kun kuningas kuolee voitti ilmestymisvuonna 2020 Elisa Kirjan Vuoden tulokas -palkinnon ja Storytelin Vuoden äänikirja -palkinnon. Lisäksi Hartolassa järjestettiin Kuninkaan polulla -kävely kirjan tapahtumapaikoille, ja Escape Room Helsinki loi romaaniin perustuen pakohuonepelin Mitä tapahtui Laura Malmille? Kun jäljet katoavat oli Tulenkantaja-palkintoehdokkaana ilmestymisvuonna 2021. Kolmas romaani Ennen kuin tulee pimeää on juuri ilmestynyt. Sen tarina sijoittuu Lappiin. 

Elina Backmanin teoksia on myyty Suomessa yhteensä 60 000 kappaletta.