27.04.2023
Eila Roine nousee vielä kerran lavalle Tampereella – elämäkerta ilmestyy 10.5.

Antti Heikkisen uutuuskirja Eila Roineesta kokoaa yksiin kansiin rakastetun näyttelijän rikkaan elämän. Kirjan julkaisun yhteydessä Eila Roine nousee vielä kerran Tampereen Työväen Teatterin lavalle ja on median ja yleisön tavattavissa.

Eila Roine nousee vielä kerran lavalle Tampereella – elämäkerta ilmestyy 10.5.

Suuri yleisö tuntee Eila Roineen (s. 1931) legendaarisista televisiorooleista, mutta elämäntyönsä hän on tehnyt Tampereen Työväen Teatterissa. Roineen rooliskaala on yltänyt ämmistä hienostorouviin ja farsseista klassikkodraamoihin. Hän on työskennellyt mm. Edvin Laineen, Lasse Pöystin ja Jouko Turkan ohjauksessa. 

Antti Heikkisen Eila Roine -uutuuskirjassa kerrotaan loistavan näyttelijän valloittavan tarinan lisäksi suomalaisen teatterin lähihistoriasta, televisioteatterin tekemisestä sekä Roineen teatterisuvusta.

Eilan elämästä puuttuvat skandaalinkäryiset lööppipaljastukset. Surunkyyneliä siihen kyllä mahtuu. Mutta myös ilosta irronneita. Ja ennen muuta niitä.

”En pidä pahana kertoa näinä aikoina tarinaa, josta lukijalle jää toivon mukaan hyvä mieli. Jos niin käy, olen hyvin onnellinen”, kommentoi Antti Heikkinen. 

Kirja naurattaa, itkettää ja sivistää. Kuten teatterikin parhaimmillaan. 

On aika aukaista esirippu.

Tervetuloa teatteriin, jota elämäksi sanotaan.

Ja toisaalta elämään, joka on myös teatteria.

Antti Heikkinen on aiemmin kirjoittanut menestysromaaneja (mm. Pihkatappi, Mummo, Latu) ja suursuosioon nousseita elämäkertoja (mm. Juice Leskinen, Heikki Turunen, Einari Vidgrén). ​Teatterilava on Heikkiselle rakas paikka: kirjoittamisen ohella hän näyttelee, laulaa ja tekee stand up –keikkoja.

TERVETULOA TAPAAMAAN EILA ROINETTA TAMPEREELLE 

Kirjan julkaisun yhteydessä Eila Roine nousee vielä kerran Tampereen Työväen Teatterin lavalle ja on siellä yleisön ja median edustajien tavattavissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Paikkoja on rajoitettu määrä. 

Milloin: ke 17.5. klo 17.30 – noin 18.30

Missä: Tampereen Työväen Teatteri, Eino Salmelaisen näyttämö, Hämeenpuisto 28-32, 33200 Tampere 

Ilmoittautumiset: https://www.lyyti.fi/reg/kutsu_1 
(Jos ongelmia Lyyti-kirjautumisen kanssa, ole yhteydessä adele.couavoux@otava.fi)

 

Antti Heikkisen Eila Roine ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Satu Silvon lukemana äänikirjana. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 10.5. 

Pdf-vedokset, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi