21.12.2023
Eeva Loukon Pakene ennen aamua tulvii ihmissuhdesotkuja, yllättäviä käänteitä ja piinaavaa jännitystä

Pakene ennen aamua on Ronja Vaara -sarjan kolmas romaani. Sarja on kerännyt ylistystä niin lukijoilta kuin kriitikoiltakin, ja sitä on käännetty tähän mennessä neljälle eri kielelle.

Ronja, Milla ja Ansku puolisoineen lähtevät viikonlopuksi Bengtskärin majakalle saunomaan ja rentoutumaan. Milla haluaa myös esitellä muille uuden miesystävänsä, julkisuudesta tutun juontajan ja liikemiehen. Seurue ehtii hädin tuskin nostaa tervetuliaismaljat, kun miniloma muuttuu painajaiseksi. Syysmyrsky nousee, eikä Milla saavu naisten saunavuorolle. Ystävä on kateissa, ja myrsky vaikeuttaa etsintöjä ja katkaisee yhteyden mantereelle. Illan ja yön edetessä selviää, että Millan katoaminen on vain alkua.

Koukuttava suljetun paikan mysteeri jatkaa maailmallakin menestynyttä Ronja Vaara -sarjaa.

Eeva Louko on espoolainen dekkarikirjailija ja rikosromaanien suurkuluttaja. Hän viihtyy meren äärellä ja inspiroituu muun muassa selvittämättömistä tapauksista ja yliluonnollisista asioista. Vuonna 2022 ilmestynyt Onnellisten saari aloitti Ronja Vaara -sarjan, ja toinen osa Käärmeiden maa ilmestyi  viime tammikuussa.  

Pakene ennen aamua julkaistaan 3.1.2024. Teos julkaistaan kaikissa formaateissa. Äänikirjan lukee Mimosa Willamo.

Tiedustelut ja haastattelupyynnöt: jenni.heiti@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi