05.02.2024
Carlos Lievosen Vain heteitä kuvaa homoseksuaalista rakkautta ympäristössä, jossa sille ei ole historiallisesti annettu tilaa

Rakastumista ja rakastamista ei ole koskaan kuvattu suomalaisessa lyriikassa näin!

Sänky lainehtii, eikä mikään ole kiellettyä. Säkeet ylistävät kaikkea elävää ja näkevät kielenkärjellä, kirjoittuvat maaperästä ja ihosta.

Vain heteitä on ennen kaikkea kuvaus homoseksuaalisesta rakkaudesta ympäristössä, jossa sille ei ole historiallisesti annettu tilaa. Kuvaan teoksessa homoseksuaalisuutta myytillisen kauniisti, kuten heteroseksuaalisille suhteille on tehty läpi historian, Carlos Lievonen sanoo.

Lievosen runot ovat poikkeuksellisen rakkaudellisia ja vilpittömän helliä, ilkikurisiakin. Ne päästävät lukijan kahden rakastavaisen julkeankauniiseen maailmaan, seuraamaan sen herkkää rinnakkaiseloa köynnösten, siitepölyn ja ympärillä virtaavan kanssa.

Carlos Lievonen (s. 1992) on Riihimäellä asuva teoreettisen filosofian maisteri ja toimii aktiivisesti kulttuurijournalismin kentällä runoilija, prosaistina ja kriitikkona. Hän on ehtinyt niittää menestystä muun muassa J. H. Erkon kirjoituskilpailussa vuonna 2021. Vain heteitä on Lievosen esikoiskirja.

Haastattelupyynnöt: jenni.heiti@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Viestisi

Lisää kommentti