11.05.2021
Blogi: Satu on kokemus – Hattaratuuli, piirretään satuja iholle -kirja tarjoaa toiminnallisen tavan kokea tarinoita
Blogi: Satu on kokemus – Hattaratuuli, piirretään satuja iholle -kirja tarjoaa toiminnallisen tavan kokea tarinoita

Nora Lehtinen ja Jenni Skyttä-Forssell kertovat hurmaavasta satukirjastaan Hattaratuuli ja kosketuksen rauhoittavasta vaikutuksesta.

Olemme työskennelleet useita vuosia koulumaailmassa ja kokemuksemme erilaisten oppijoiden parissa on antanut paljon iloa. Olemme saaneet seurata erilaisten oppijoiden tapoja oivaltaa ja oppia uutta. Moni lapsi nauttii siitä, että oppimistilanne on toiminnallinen. Liike, luova tekeminen, leikki tai vaikka kosketus voivat olla osana oppimista. Myös tarinankerrontaan voidaan liittää helposti toimintaa. Esimerkiksi saturadat, musiikkisadut, satuleikit ja -jumpat sekä iholle piirrettävät tarinat ovat olleet lapsille tosi mieluisia. Olemme lasten ilon kautta itsekin innostuneet oppimisen kokemuksellisuudesta. Kokemuksellisuus voi vahvistaa mielikuvamatkan mieleenpainuvuutta ja sitä kautta lisätä lapsen kiinnostusta kirjallisuutta ja kirjoja kohtaan.

Hattaratuuli-kirja tarjoaa mahdollisuuden kokea tarina usean eri aistin kautta. Lapsi saa kokea sadut piirrettyinä iholle tai hän voi myös itse piirtää kaverille sitten kun osaa lukea. Joillekin lapsille kosketus on myös rauhoittava elementti. Kosketuksen kautta lapsi saattaa pystyä keskittymään tarinan kulkuun paremmin. Kirja sopii mainiosti kouluihin ja päiväkoteihin tarinahetkiin, rauhoittumisen tueksi esimerkiksi oppimistilanteissa tai vaikka päiväunille mennessä.

Olemme molemmat pienten lasten äitejä ja välillä väsyimme keksimään keinoja esimerkiksi ruokapöytään tai iltasatuun rauhoittumiseen. Kirja on syntynyt yhtä lailla omien perheidemme tarpeisiin. Tuntuu, että Hattaratuulen mainitsemalla lapset ovat kipin kapin sängyissään odottamassa omaa satuvuoroaan. Illat ovat rauhoittuneet ja nukahtaminen helpottunut kirjan avulla. Toivomme, että tämä kirja toisi samaa rauhoittumisen iloa moniin muihinkin perheisiin!

Kirjoittajista:

Nora Lehtinen ja Jenni Skyttä-Forssell työskentelevät sanojen ja luovuuden maailmassa. He kannustavat lapsia ja nuoria lukemisen pariin toiminnallisin keinoin, mielikuvitusmatkoille omilla siivillä! Kirjoittajien kokemukset lasten kanssa työskennellessä ovat inspiroineet kokemukselliseen tarinankerrontaan. He pyörittävät yhteistä yritystä, Loitsutoimistoa, joka tuottaa kokemuksellisia tarinoita ja muuta mukavaa perheille ja muille lastenkirjallisuudesta kiinnostuneille. Heidät löytää Instagramista ja Facebookista @loitsutoimisto.