07.10.2019
Björn Wahlroosin uutuuskirja julki 22.10 – tervetuloa tiedotustilaisuuteen

Björn Wahlroosin kirja Kuinkas tässä näin kävi? julkaistaan lokakuussa. Tervetuloa kuulemaan lisää kirjan teemoista tiedotustilaisuuteen tiistaina 22.10. klo 10-11.

Björn Wahlroosin uutuuskirja julki 22.10 – tervetuloa tiedotustilaisuuteen

Kuinkas tässä näin kävi? Miksi maallamme ei ollut malttia vaurastua on kiehtova kuvaus Suomen kehityksestä sodanjälkeisestä alhosta 2000-luvun vaihteen kärkimaaksi ja vaipumisesta kitukasvun ikeeseen. 

Björn Wahlroos painottaa kirjassaan, että Suomi on tienhaarassa: nykyisellä uralla ei voida jatkaa ja on valittava uusi suunta. Muuten Suomea uhkaa näivettyminen, kasvava työttömyys, valtiontalouden kriisi ja lisääntyvä maastamuutto. Alisuoriutuvasta maasta on taottava kasvava ja menestyvä digi-Suomi.

Suomi nousi sodan jälkeen menestyväksi taloudeksi, mutta juuttui sitten kekkoslaisen sekakomentotalouden ja Nokian menestyksen nostalgiaan. Suomen on vihdoin sopeuduttava avoimeen markkinatalouteen. Tarvitaan vaikuttavia uudistuksia ja panostuksia. Wahlroos viitoittaa Suomelle tietä kohti parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta.

”Suomella olisi edelleenkin kaikki edellytykset vaurastua. Oikeilla päätöksillä voisimme murtautua ulos nollakasvun noidankehästä”, Wahlroos kirjoittaa.

Björn Wahlroos (s. 1952) on kauppatieteiden tohtori ja toimii Sampo Oyj:n ja UPM-Kymmene Oyj:n hallitusten puheenjohtajana. Wahlroosilta on ilmestynyt aiemmin mm. Markkinat ja demokratia – loppu enemmistön tyrannialle (2012) ja Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta (2015).


Kirjan tiedotustilaisuus:

 Aika: Tiistai 22.10.2019 kello 10-11

Paikka: Otavan kirjakahvila (Uudenmaankatu 10)

 
Ilmoitathan tulostasi 15.10. mennessä: eeva.louko@otava.fi

Arvostelukappaleet: eeva.louko@otava.fi