29.02.2024
Antiikkimaailmaan sijoittuva esikoiskirja käynnistää vauhdikkaan ja vastustamattoman hyvänmielen dekkarisarjan

Englantilainen C. L. Miller aloitti kirja-alan työt avustamalla antiikkialan eksperttinä kansainvälisestikin tunnettua äitiään Judith Milleriä. Myöhemmin hän päätti toteuttaa suuren unelmansa ja alkoi kirjoittaa kokopäiväisesti. Millerin esikoisteos julkaistiin englanninkielisenä alkuperäisversiona helmikuun alussa ja se nousi saman tien USA Todayn bestseller-listalle. Suomenkielinen versio Antiikin metsästäjän murhaopas julkaistaan maaliskuussa. ”Millerin valloittava esikoinen paljastaa antiikkialan pimeän puolen.” – Publishers Weekly "Herkullinen lukukokemus – kuka voisi vastustaa aarteenetsintää, jonka keskiössä on murha?" – SJ Bennett

Freya Lockwood on vältellyt lapsuutensa englantilaiskylää jo parikymmentä vuotta. Sitten hän kuulee vanhan mentorinsa, antiikkikauppias Arthur Crocklefordin kuolleen. Olosuhteissa on jotain epäilyttävää.

Vain päiviä ennen kuolemaansa Arthur on lähettänyt salamyhkäisen kirjeen, jossa pyytää Freyaa saattamaan päätökseen keskeneräisen hankkeensa. Freya ei voi muuta kuin palata elämään, jonka vannoi jättäneensä taakseen. 

Freya yhdistää voimat omalaatuisen Carole-tätinsä kanssa, joka oli myös Arthurin paras ystävä. Kaksikko seuraa vihjeitä ja vaistoaan ja päätyy vanhassa kartanossa vietettävälle antiikkiharrastajien viikonloppuleirille. Mutta kaikki ei ole sitä miltä näyttää: antiikkiesineet paljastuvat väärennöksiksi ja muut vieraat salakähmäisiksi. 

Saavatko Freya ja Carole selvitettyä mysteerin ennen kuin tappaja iskee jälleen?

Antiikin metsästäjän murhaopas ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Rosanna Kempin lukemana äänikirjana. Kirjan on suomentanut Antti Autio. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 18.3.2024. 

PDF-vedokset, arvostelukappaleet, haastattelupyynnöt: ilmo.muuronen@otava.fi 

Viestisi

Lisää kommentti