04.12.2023
Anna-Leena Härkönen käy Kissapsykoosi-kokoelmassa läpi äitiysväkivaltaa, ravintolakäyttäytymistä, väärin lohduttamista ja 26 muuta nykyaikamme ilmiötä

Anna-Leena Härkönen kirjoittaa sumeilematta kaikesta, mistä hän on ärtynyt, huvittunut tai huolestunut. Kissapsykoosiin on koottu 29 jäljittelemättömän tarkkanäköistä kolumnia nykyajastamme.

Miksi äidit istuvat aina syytettyjen penkillä? Miksi ravintola tarjoaa friteerattua jäkälää tai punajuuripölyä, niin että kotona on voideltava nälkään meetvurstileipä? Onko virkistyspäivänä virkistyttävä juuri työnantajan määräämällä tavalla, kuten vetämällä laivalla kännit, heräämällä väärissä hyteissä ja sotkemalla kaikkien asiat? Vanhemmat ikäluokat ovat nuorten mielestä emotionaalisesti epäkypsiä, mutta miten ihmeessä aikuinen ihminen voi suhtautua kypsästi kermassa haudutettujen all inclusive -koteihin tottuneiden nuorten puheisiin?

Kissapsykoosiin kootut 29 kolumnia ovat taattua Anna-Leena Härköstä.  Teos julkaistaan kovakantisena 11.12.2023.

Anna-Leena Härkönen on teini-ikäisestä lähtien kuulunut kulttuurielämämme huippuihin niin kirjailijana, käsikirjoittajana kuin näyttelijänä. Hänen esikoisteoksensa Häräntappoase palkittiin J.H. Erkon rahaston palkinnolla vuoden 1984 parhaana esikoisteoksena, minkä lisäksi hän on saanut kahdeksan muuta tunnustusta. Kissapsykoosi on hänen 26. teoksensa.

Lisää kommentti