17.10.2022
Aki & Milla Ollikaisen yhteinen esikoisromaani koukutti lukijat Suomessa ja maailmalla ja nyt sarja jatkuu!

Pariskunnan toinen jännitysromaani Kiikku julkaistaan 21. lokakuuta. Esikoisromaani Kontti (2021) sai loistoarviot ja sen oikeudet myytiin yhteentoista maahan jo ennen teoksen ilmestymistä. Kiikku jatkaa komisario Paula Pihlajasta kertovaa sarjaa.

Aki & Milla Ollikaisen yhteinen esikoisromaani koukutti lukijat Suomessa ja maailmalla ja nyt sarja jatkuu!

Jotta yksi voi olla ylhäällä, on toisen oltava alhaalla.

Helsinkiläiseltä ulkoilualueelta löytyy hirtetty naisen ruumis. Ensimmäisenä epäillään itsemurhaa, mutta komisario Paula Pihlajan vaistot heräävät: jokin ei täsmää. Pian löytyy toinen uhri, ja kummallakin rikospaikalla on hirttoköyden lisäksi jälkiä omituisesta rakennelmasta. Vaikuttaa siltä, että uhrit ovat kuolinhetkellään tasapainotelleet kiikkulaudan päällä.
Rikostutkinta muuttuu ajojahdiksi, joka on yhtä kieroutunut kuin kiikkulaudan avulla toteutetut murhatkin. Samaan aikaan Paula peittelee salaisuutta, joka merkitsisi paljastuessaan hänen uransa loppua.

Aki Ollikainen on julkaissut kolme romaania ja saanut Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon 2012. Milla Ollikainen on julkaissut kolme rikosromaania ja voittanut Like Kustannuksen ja Suomen dekkariseuran Rikos kannattaa -kirjoituskilpailun 2012. Kontti-romaanillaan he voittivat Otavan järjestämän Rikos 2019 -kirjoituskilpailun. Kirjailijanimellä A.M. Ollikainen julkaiseva aviopari asuu kahden lapsensa kanssa Lohjalla.

Kiikku julkaistaan 21.10.2022.

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut: jenni.heiti@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi