22.05.2023
Ajatusten vahtimestari on kaikenikäisille soveltuva, sympaattinen ja oivaltava kirja, joka antaa työkaluja mielen hallintaan

Murehtiminen on murehtijan omastakin mielestä joskus liiallista. Ja pelkääminen pelkääjän mielestä. Ja häpeily häpeäjän. Mutta ovat ne neuvot silti surkeita, joita murehtijalle ja pelkääjälle ja häpeäjälle aina lausutaan: ”Älä mieti niin paljon.” ”Älä yliajattele.”

Ajatusten vahtimestari on kaikenikäisille soveltuva, sympaattinen ja oivaltava kirja, joka antaa työkaluja mielen hallintaan

Kirjailija Petri Tamminen on tiiviin ilmaisun mestari. Hänen uutuusuuskirjansa Ajatusten vahtimestari on tärkeä kirja kaikenikäisille. Se on oivaltava tarina siitä, miten voi ryhtyä oman mielensä vahtimestariksi ja torpata ei-toivottujen ajatusten pääsemisen sisään omaan mieleen.  

Niille voi vaikka sanoa: ”Ei tänään tänne, ei tuossa kunnossa”. 

Inspiroivan kirjan avulla jokainen voi oppia tarkkailemaan, millaista sakkia omiin ajatuksiin on tänään tunkemassa, ja miettimään, onko kaikella sillä sittenkään oikeutta vaatia niin paljon ajatteluaikaa. 

Sympaattisen lahjakirjan runsaan kuvituksen on tehnyt Ninka Reittu, joka tunnetaan mm. Prinsessa Pikkiriikki –kirjojen kuvittajana.  

”Olen kärsinyt turhanaikaisesta häpeästä ja pelosta vuosikymmeniä. Aamuni alkavat eilistä häpeämällä ja tätä päivää pelkäämällä. Tätä tuskailua sivusta seurattuaan puolisoni Anu-Liisa on kysynyt minulta, eikö joku voisi pitää hiukan vahtia ajatusteni ovella ja katsoa, millaista sakkia sieltä on taas tunkemassa sisään. Kannustus ja kuuntelu ovat anteliaita lahjoja, mutta vielä suurempi lahja on näköjään se, kun saa kouraantuntuvan konstin, jolla voi ajatella omaa ajattelemistaan”, toteaa Tamminen kirjassaan.  

 

 Ajatusten vahtimestari on arvostelu- ja käsittelyvapaa 22.5.2023.

Pdf-vedokset, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi