24.08.2020
50 vuotta edunvalvontaa – Tervetuloa UHVY:n historian julkistustilaisuuteen 1.9.2020  

Ulkoasiainhallinnon Virkailijayhdistyksen, UHVY:n historia Yhteistyötä ja yhteentörmäyksiä avaa kiinnostavasti ammattiyhdistysliikkeen, ulkoasiainhallinnon, yksittäisten diplomaattien ja politiikan historiaa. Teoksen on kirjoittanut Marko Paavilainen.

50 vuotta edunvalvontaa – Tervetuloa UHVY:n historian julkistustilaisuuteen 1.9.2020   

– UM:n henkilökunnan historiaa valotetaan nyt kokonaisvaltaisesti ensimmäistä kertaa.  Tutkimus selvittää myös monia kiintoisia asioita, eikä niistä vähiten Pariisin ja Bonnin suurlähetystöjen tapahtumat, joiden henkilökunnan kapina 1970-luvulla avasi ovet tasa-arvoiselle UM:lle, UHVY:n puheenjohtaja Juha Parikka kuvailee. 

Yhdistys on pysynyt lehtien otsikoissa paljastamalla poliittiset virkanimitykset, lähetystöjen työolojen puutteet ja esittämällä palkkauksen uudistamista.

– Paavilaisen kirja osoittaa, että UHVY on puuttunut rohkeasti ja suoraselkäisesti UM:n ongelmiin, epäkohtiin ja vääryyksiin, myös skandaalit ovat kuuluneet UM:n arkeen. UHVY on vuosikymmenten varrella saanut aikaan monia käänteentekeviä parannuksia, Parikka lisää.

Marko Paavilainen on filosofian tohtori ja Helsingin yliopiston dosentti. Hän on tutkinut muun muassa kielipolitiikkaa, yrittäjyyttä, kansalaisjärjestötoimintaa ja yhteiskunnallisia ristiriitoja 1800-luvun loppupuolelta tähän päivään.

 

Lämpimästi tervetuloa tiedotustilaisuuteen:

Aika: 1.9.2020
Kello:14-15
Paikka: Lasipalatsi, Palmuhuone (2.krs)

RSVP 31.8. mennessä eeva.louko@otava.fi

 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi