Whiteout

Kuuden palkitun kirjailijan yhdessä punoma romaani, joka hehkuu vastasataneen lumen ja rakkauden lumoa.

Juuri ennen joulua Atlantan kaupunki joutuu lumimyrskyn kouriin. Stevie ei kuitenkaan aio luovuttaa, vaikka koko kaupunki pysähtyy: hänen on järjestettävä (ex-)tyttöystävälleen Solalle kaikkien aikojen vaikuttavin anteeksipyyntö. Hänen ystävänsä auttavat suuren spektaakkelin järjestämisessä – ja selvittävät samalla omia tunteitaan.

Tarina taianomaisesta lumiyöstä muotoutuu kahdentoista nuoren kertojan omista, romanttisista hetkistä. Kukaan heistä ei osannut varautua tällaiseen myräkkään. Toisaalta kaiken muuttavia hetkiä ei voi koskaan täysin ennustaa. Sulattaako rakkaus kinokset?

Alkuteos: Whiteout

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-45803-6

ISBN e-kirja: 978-951-1-45832-6

ISBN äänikirja: 978-951-1-45833-3

Kääntäjä: Outi Järvinen

Julkaisukuukausi: syyskuu 2023

291 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: 84.2

Avainsana:  Angie Thomas Ashley Woodfolk Dhonielle Clayton Lasten ja nuortenkirjat Nic Stone Nicola Yoon Outi Järvinen Sähkökirjat Tiffany D Jackson Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Angie Thomas

Angie Thomas

Amerikkalainen Angie Thomas on entinen teiniräppäri ja paljasjalkainen mississippiläinen. Hän on myös opiskellut luovaa kirjoittamista Belhavenin yliopistossa.

Thomasin esikoisromaani Viha jonka kylvät kertoo teinitytöstä, joka ryhtyy taisteluun oikeuden puolesta, kun poliisi ampuu hänen ystävänsä ilman syytä. Sen inspiraationa on ollut amerikkalainen Black Lives Matter -liike, joka on perustettu vastustamaan poliisien mustia kohtaan harjoittamaa väkivaltaa ja muuta mustiin kohdistuvaa syrjintää. Thomas on itsekin kasvanut Mississippin slummissa ja tuntee aiheensa.

Viha jonka kylvät -romaanista käytiin Amerikassa ennätyksellinen huutokauppa 13 kustantamon kesken, ja kirja ampaisi heti ilmestyttyään New York Timesin best seller -listan ykköstilalle, missä se pysyi yli kymmenen viikkoa.

Fox-yhtiö on ostanut romaanin elokuvaoikeudet ja pääosaan on kiinnitetty Nälkäpeli-tähti Amanda Stenberg.

https://angiethomas.com/

Suomennetut teokset

 • Viha jonka kylvät , 2017, suom. Kaijamari Sivill
  (The Hate U Give, 2017)
 • Mun vuoro, 2020, suom. Ilkka Rekiaro
  (On the Come Up, 2019)
 • Betoniruusu, 2021, suom. Terhi Kuusisto
  (Concrete Rose)
 • Sun vuoro – Löydä oma äänesi, 2022, suom. Ilkka Rekiaro
  (Find Your Voice)
 • Whiteout, yhdessä Dhonielle Claytonin, Tiffany D. Jacksonin, Nic Stonen, Ashley Woodf...
Kirjailijan sivulle