Vuosisadan sankarit ja pelurit

Itsenäisen Suomen pian satavuotinen historia on täynnä suuria vaikuttajia ja häikäilemättömiä pelureita, heitä, jotka ovat muovanneet pohjoisen tasavallan sellaiseksi kuin sen nyt tunnemme.

Kirja kertoo itsenäisen Suomen historian lokakuun 1905 suurlakosta kevään 2015 eduskuntavaaleihin saakka näiden henkilöiden kautta. Mutkikkaan tarinan varrella törmätään niin unohdettuihin naisvaikuttajiin, kieroihin pelimiehiin kuin ikuisen jäljen jättäneisiin valtionrakentajiin.

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-29084-1

Julkaisupäivä: 15.10.2015

525 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: 92

Avainsana:  Tietokirjat Timo J. Tuikka

Kuva kirjailijasta Timo J. Tuikka

Timo J. Tuikka

FT Timo J. Tuikka (s. 1975) on tietokirjailija ja vapaa toimittaja. Väitöskirjassaan Kekkosen konstit hän käsitteli Urho Kekkosen historia- ja politiikkakäsitystä. Elämäkertateos Kekkosen takapiru: Kaarlo Hillilän uskomaton elämä herätti syksyllä 2011 runsaasti myönteistä huomiota. Kirja käsittelee muun muassa poliitikkona ja Kansaneläkelaitoksen pääjohtajana työskennelleen Hillilän värikkäitä elämänvaiheita. Syksyllä 2015 Otava julkaisee pian 100-vuotiaan itsenäisen Suomen historiasta asiantuntevasti ja rehevällä tyylillä kirjoitetun teoksen Vuosisadan sankarit ja pelurit. Tuikka on myös Sunnuntaisuomalaisen kolumnisti.

Koko tuotanto

  • Kekkosen konstit, 2007
  • Kekkosen takapiru: Kaarlo Hillilän uskomaton elämä, 2011, Otava
  • Vuosisadan sankarit ja pelurit, 2015, Otava
...
Kirjailijan sivulle