2

Vladimir Suuresta Putiniin

Vladimir Putinin Venäjällä on käynnissä suuri lännen vastainen kulttuurivallankumous. Sen ymmärtämiseksi Timo Vihavainen johdattaa lukijat kohti Venäjän sielua. Sankarien luvatussa maassa romaanihahmot ja historialliset henkilöt ovat yhtä tosia, ja heidän urotekonsa valjastetaan aina uusien poliittisten pyrkimysten palvelukseen.

Opi tuntemaan Venäjän kurittaja Pietari Suuri, vapauden laulaja Puškin, voiton marsalkka Žukov, saamattomuuden sankari Oblomov ja monta muuta Venäjän historian ja kirjallisuuden avainhahmoa. He elävät, ainakin Venäjällä.

”Hauska, älykäs ja sivistävä teos sankareista, myyteistä ja ennen kaikkea Venäjästä.” -Kirjavinkit-blogi

ISBN: 978-951-1-30597-2

Julkaisukuukausi: 11.2016

Kirjastoluokka: T 47.1

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Otava Seven Timo Vihavainen

Kuva kirjailijasta Timo Vihavainen

Timo Vihavainen

Timo Vihavainen (s. 1947) on Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professori. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Suomen Pietarin-instituutin johtajana ja Suomen Akatemian tutkijana.

Vihavaisen kirjoittama ja toimittama tuotanto on laaja ja käsittelee Venäjän lisäksi erityisesti Suomen historiassa niin sanottua suomettumisen aikaa. Hänen teoksensa ovat herättäneet vilkasta keskustelua kuten Kansakunta rähmällään: Suomettumisen lyhyt historia 1990-luvun alussa.

Koko tuotanto

  • Länsimaiden tuho vuonna 2009, Otava
  • Itäraja häviää 2011, Otava
  • Vanhan Venään paluu 2014, Otava
  • Vladimir Suuresta Putiniin – Venäjän sankarit ja epäjumalat 2015, Otava
  • Barbarian paluu 2017, Otava
...
Kirjailijan sivulle