2

Villa Speranza

”Aamun valo tulvii Villa Speranzan ylle laakson puolelta eikä ulotu vielä edustan pylväisiin, patsaisiin ja ruukkuihin. Tahtoisin sinut, lausuu Silja äänettömästi. Katsellakseni sinua joka päivä niin kuin rakastettuani.”

Kauneutta, hullaantumista, uudelleen löydettyä elämäniloa Italian lumoavissa maalaismaisemissa.

Nuori Silja päätyy vieraaksi satumaiseen huvilaan Villa Speranzaan, tutustuu sen erikoisiin asukkaisiin ja heidän salaisuuksiinsa. Italian lumoaviin maalaismaisemiin sijoittuva romaani on täynnä kauneutta, hullaantumista ja uudelleen löydettyä elämäniloa.

ISBN: 978-951-1-32229-0

Julkaisukuukausi: 02.2018

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Otava Pokkarit Seven Virpi Hämeen-Anttila

Kuva kirjailijasta Virpi Hämeen-Anttila

Virpi Hämeen-Anttila

Virpi Hämeen-Anttila (s. 15.10.1958 Espoossa) valmistui Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi vuonna 1996. Hän teki väitöskirjan vanhan intialaisen kertomakirjallisuuden teoriasta. Hämeen-Anttila on toiminut opettajana Helsingin yliopistossa vuodesta 1987 opetusaloinaan sanskritin kieli sekä Intian kirjallisuus, historia, filosofia ja kulttuurihistoria.

Virpi Hämeen-Anttila on julkaissut romaaneja, tietoteoksia, useita tieteellisiä artikkeleita, kirjallisuusesseitä sekä muutaman novellin nimimerkillä. Hänen esikoisromaaninsa, yliopistomaailmaan sijoittuva rakkauskertomus, Suden vuosi ilmestyi vuonna 2003. Kirjaan pohjautuvan samannimisen elokuvan ensi-ilta oli helmikuussa 2007. Tyttärensä Maria Hämeen-Anttilan kanssa hän on kirjoittanut kolme nuortenromaania.

Hämeen-Anttilan ensimmäinen dekkari Yön sydän on jäätä (2014) käynnisti Karl Axel Björkin tutkimuksista kertovan sarjan, joka loihtii lukijan eteen 1920-luvun alun kuohuvan Helsingin.

Hämeen-Anttilan suomennostyö on laaja. Hän on suomentanut teoksia eri intialaisista kielistä mm. sanskritista, pâlinkielestä, bengalista ja hindistä sekä ranskasta ja englannista.

Virpi Hämeen-Anttila on myös kuvittanut kirjoja, piirtänyt karttoja ja arkeologisia kuvia sekä tehnyt kuvituksia lehtiin.

Hämeen-Anttila toimii European Association for South Asian Studies-yhdistyksessä ja on Organizing Committee of the 12th World Sanskrit Conferencen kirj...

Kirjailijan sivulle