2

Veitsen terällä

Mulle ei jääny mitään. Rakas ja tärkee faija delas, broidi lähti toiselle puolelle maapalloo ja mutsin menetin vieraalle äijälle.

Linnakundista lääketieteen tohtoriksi ¬¬– ihminen pystyy halutessaan mihin vain

Christer Lybäck oli 9-vuotias kun hänen elämänsä suistui raiteiltaan. Isän kuolema sysäsi pojan viina- ja vankilakierteeseen. Koulut jäivät kesken ja Christeristä tuli katujen rautanyrkki, paatunut linnakundi ja eristyssellin vakiovieras. Häntä pidettiin toivottomana tapauksena.
26-vuotiaana Christer päätti muuttaa elämänsä. Hän pani korkin kiinni, kävi vankilassa koulut loppuun ja toteutti unelmansa. Nykyisin hän on tohtoriksi väitellyt arvostettu kirurgi.

”Miehinen tuhkimotarina, täynnä säröjä.” – Keskipohjanmaa

ISBN: 978-951-1-27698-2

Julkaisukuukausi: 11.2013

Kirjastoluokka: T 99.1

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Arno Kotro Christer Lybäck Otava Pokkarit Seven

Kuva kirjailijasta Arno Kotro

Arno Kotro

Arno Kotro on syntynyt 1969 Helsingissä. Kirjoitettuaan Ressun lukiosta ylioppilaaksi 1988 hän opiskeli Helsingin yliopistossa mm. sosiologiaa, filosofiaa, psykologiaa ja sosiaalipolitiikkaa. Valtiotieteiden maisteriksi Kotro valmistui 1999. Nykyään Kotro toimii filosofian ja psykologian opettajana lukiossa ja aikuislukiossa.

Kolumnistina hän aloitti nimimerkillä Liisaleena yhdessä Jaakko Lyytisen kanssa ensin Ylioppilaslehdessä ja sitten City-lehdessä. Tämän jälkeen Kotro on kolumnoinut mm. Metrossa, Kotilääkärissä, Opettaja-lehdessä, Annassa, Helsingin Sanomissa ja Ilta-Sanomissa.

Televisiossa Kotro juonsi 2008-2010 suoria keskusteluohjelmia (Studio – suoraa puhetta! ja Studio Kotro, Yle Teema).

Esikoisteos Sanovat sitä rakkaudeksi ilmestyi 2003. Helsingin Sanomat valitsi sen ehdokkaaksi vuoden parhaaksi esikoisteokseksi. Kotro on saanut kahdesti (2004 ja 2006) Suomen kustannusyhdistyksen palkinnon vuoden myydyimmästä runokirjasta.

Koko tuotanto

  • Sanovat sitä rakkaudeksi, runoja, 2003 Like
  • Poikki ja pinoon: kootut kolumnit (Arno Kotro ja Jaakko Lyytinen). Kolumnit julkaistu aiemmin Ylioppilaslehdessä ja City-lehdessä nimimerkillä Liisaleena, 2003 Schildts
  • Filo – minä ja maailmankaikkeus (Olli Hakala, Marjaana Kopperi ja Arno Kotro), oppikirja, 2003 Tammi
  • Pysäytyskuvia, kuvat Sami Kulju, 2004 Kirjapaja
  • Hengaajan käsikirja (Arno Kotro ja Jaakko Lyytinen), 2004 L...
Kirjailijan sivulle