Vedenpaisumus

Fantasian mestarin odotettu sarja nivoutuu palkitun Universumien tomu -trilogian maailmaan.

Avausosa sijoittuu trilogiaa edeltävään aikaan.

Yksitoistavuotias Malcolm kuulee, että läheisen luostarin sisaret ovat ottaneet hoiviinsa vauvan. Käydessään auttamassa luostarin askareissa poika kiintyy Lyra-vauvaan, johon tuntuu liittyvän jotain salamyhkäistä ja vaarallista.
Malcolm saa sattumalta haltuunsa merkillisen tammenterhon, jonka oikea omistaja tapetaan. Pian hän joutuu tekemisiin salaisen järjestön kanssa. Rankkasateet lähestyvät Oxfordia, ja äkkiä koko tienoo tulvii. Kun Malcom pelastaa palvelustyttö Alicen kanssa Lyran, vaarallistakin vaarallisempi kanoottimatka kohti Lontoota alkaa.

Alkuteos: La Belle Sauvage

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-32100-2

ISBN e-kirja: 978-951-1-32370-9

ISBN äänikirja: 978-951-1-45440-3

Kääntäjä: Helene Bütsow

Julkaisukuukausi: huhtikuu 2018

687 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: N 84.2

Avainsana:  Helene Bütsow Lasten ja nuortenkirjat Lyran kirjat Philip Pullman Sähkökirjat Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Philip Pullman

Philip Pullman

Philip Pullman (s. 1946) on Ison-Britannian merkittävimpiä lasten- ja nuortenkirjailijoita. Hänen tunnetuimpia ja palkituimpia teoksiaan on Universumien tomu -fantasiatrilogia, jonka avausosa Kultainen kompassi on nähty myös valkokankaalla. Pullman palaa trilogian maailmaan Lyran kirjat -sarjassaan, jonka ensimmäinen osa ilmestyy 2018.

Pullman syntyi Norwichissa mutta asui lapsuudenperheensä kanssa myös Zimbabwessa ja Australiassa ennen kuin perhe muutti takaisin Iso-Britanniaan. Pullman opiskeli englannin kieltä Exeterin Collegessa Oxfordissa ja työskenteli valmistuttuaan opettajana 1980-luvun puoliväliin saakka. Hänen ensimmäinen lastenkirjansa ilmestyi 1982. Pullman on tunnettu luennoitsija, ja hänen tuotantoonsa kuuluu myös näytelmiä ja tietokirjoja. Hän asuu Oxfordissa.

Philip Pullman on saanut mm. Astrid Lindgren -muistopalkinnon, Carnegie-mitalin, Guardianin lastenkirjapalkinnon ja Whitbread-palkinnon.

Suomennetut teokset

  • Kuinka Ollaan Cool (How to be cool, 1987), suom. Kimmo Rentola, 1988 Otava
  • Kreivi Karlstein, eli, Paholaismetsästäjän ratsastus (Count Karlstein, or, The ride of the Demon Huntsman, 1991), kuvittanut Patrice Aggs, suom. Rauni Kanerva, 1994 Karisto
  • Kultainen kompassi, Universumien tomu 1 (Northern lights, His dark materials 1, 1995), suom. Helene Bützow, 1996 Tammi, 2018 Otava
  • Salaperäinen veitsi, Universumien tomu 2 (The subtle knife, His dark materials 2, 1...
Kirjailijan sivulle