2

Varamies

Tilannekomiikkaa, hersyvää huumoria ja romanttisia selkkauksia

Stephen on erikoistunut esittämään ruumiita TV-sarjoissa, ja hänen näyttelijänuransa toistaiseksi suurin hitti oli päärooli DVD-elokuvassa Osku Orava laulaa lasten suosikkeja.

Nyt Stephenillä on kuitenkin käsissään elämänsä tilaisuus kansainvälisen supertähden varamiehenä Lontoon West Endissä.

Kun Stephen tapaa seksikkään, nokkelan ja sielultaan levottoman Noran, hänen mieltään polttaa pakottava kysymys: kuinka varamiehestä noustaan ykkösmieheksi, niin näyttämöllä kuin naisen silmissä?

Alkuteos: The Understudy

ISBN: 978-951-1-28549-6

Kääntäjä: Sauli Santikko

Julkaisukuukausi: 08.2015

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  David Nicholls Otava Pokkarit Sauli Santikko Seven

Kuva kirjailijasta David Nicholls

David Nicholls

David Nicholls (s. 1966 Hampshiressä) on englantilainen kirjailija, käsikirjoittaja ja näyttelijä. Hän asuu Pohjois-Lontoossa avovaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

Nicholls on opiskellut Bristolin yliopistossa, pääaineinaan teatteri ja englanti, sekä stipendiaattina American Musical and Dramatic Academyssa New Yorkissa. Palattuaan USAsta Lontooseen 1990-luvun alussa Nicholls työskenteli teatteriproduktioiden ohella myös kirjakaupassa Notting Hillin alueella, kunnes sai kolmen vuoden kiinnityksen Royal National Theatreen. Näyttelijävuosinaan hän ryhtyi kirjoittamaan, ensin näytelmäsovituksia.

Nicholls oli mukana käsikirjoittamassa suosittua kulttisarjaa Rimakauhua ja rakkautta. Näytelmien sekä tv- ja elokuvakäsikirjoitusten lisäksi hän on kirjoittanut romaaneja, joista on tehty myös elokuvasovituksia. Romaanin Sinä päivänä (One Day, 2009) oikeudet myytiin yli 30 maahan ja se nousi kansainväliseksi bestselleriksi, jonka elokuvaversiota tähdittävät Anne Hathaway ja Jim Sturgess.

Kirjailijan kotisivut

Suomennetut teokset

 • Sinä päivänä, 2011, suom. Sauli Santikko
  (One Day, 2009)
 • Kaikki peliin, 2012, suom. Sauli Santikko
  (Starter for Ten, 2003)
 • Varamies, 2014, suom. Sauli Santikko
  (The Understudy, 2005)
 • Yhtä matkaa, 2014, suom. Inka Parpola
  ...
Kirjailijan sivulle