2

Tunneli

Metallinen, nyt jo reunoiltaan ruostunut salpa ja tummennut lukko telkesivät tien tunneliin. Aivan kuten silloin joskus, ihmisikä sitten.
”Tuostahan melkein mahtuu jo”, Leo sanoi sydän pamppaillen, ja repi lautaa kaikin voimin. Pölyä ryöppysi kasvoille ja lahon puun säleet raapivat kämmentä, mutta Leo ei luovuttanut. Lauta paukahti ja irtosi. Ella katsoi isäänsä silmät pyöreinä.
”Tuonneko me mennään”, hän kuiskasi.
”Sinne.”

Leon ja hänen pienen tyttärensä kesäinen retki katkeaa samaan hylättyyn tunneliin, jonka pimeyteen myös Leon lapsuus vuosikymmeniä sitten päättyi.

”Pienistä sielunliikahduksista kasvaa iso romaani.” – Helsingin Sanomat

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

ISBN: 978-951-1-26765-2

Julkaisukuukausi: 11.2012

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Otava Reidar Palmgren

Kuva kirjailijasta Reidar Palmgren

Reidar Palmgren

Reidar Palmgren on syntynyt 24.6.1966 Helsingissä. Palmgren on opiskellut Tampereen yliopiston näyttelijätyönlaitoksella (1989–93) ja valmistunut teatteritaiteen maisteriksi. Freelance-näyttelijänä tunnettu Palmgren asuu nykyisin Tampereella.

Palmgren on näytellyt lukuisissa teattereissa eri puolilla Suomea, mm. Jyväskylän, Tampereen ja Hämeenlinnan teattereissa, Pyynikin kesäteatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa. Televisiossa Palmgren on nähty muun muassa TV2:n sarjassa Elämän suola ja Thilia thalia thallallaa -visailussa.

Reidar Palmgrenin esikoisromaani Jalat edellä ilmestyi vuonna 2001. Palmgren voitti teoksellaan Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon vuoden parhaana esikoisteoksena. Romaani voitti myös Akateemisen kirjakaupan esikoiskirjapalkinnon 2001.

Palmgrenin toinen romaani Lentämisen alkeet (2004) oli Olvi-kirjallisuuspalkintoehdokas, ja Palmgren sai teoksestaan Laila Hirvisaaren rahaston apurahan vuonna 2005.

Koko tuotanto

  • Jalat edellä, romaani, 2001 Otava
  • Lentämisen alkeet, romaani, 2004 Otava
  • Tunneli, romaani, 2007 Otava
  • Sudenmarja, romaani, 2012 Otava
  • Kirpputori, romaani, 2016 Otava
...
Kirjailijan sivulle