Suomen lasten Suomi

Lähde kaikkien aikojen kiertomatkalle! Mikä tekee Suomesta Suomen? Millaisia me suomalaiset olemme? Mistä kaikkialta tulemme?

Katsele tuhansien järvien maata ulkosuomalaisen nuoren silmin! Jokaisen maakunnan ominaispiirteissä ja perinteissä riittää ihmeteltävää.

Tutuiksi tulevat myös vähemmistöt, kuten tataarit, romanit ja somalit. Suomalaisuuden juuria ja nykyisyyttä tarkastellaan kiinnostavasti historian merkkipaalujen, tieteen ja taiteen huippujen sekä urheilusaavutusten valossa. Populaarikulttuuriakaan ei unohdeta.
Runsas tietoaines ja valloittavat kuvat kulkevat sulavasti rinta rinnan. Puhekuplien hauskoista repliikeistä saa tuntumaa suomen kielen murteisiin.

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-28001-9

Julkaisupäivä: 29.09.2016

223 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: L 92

Avainsana:  Carlos Da Cruz Kirsti Manninen Lasten ja nuortenkirjat

Kuva kirjailijasta Carlos da Cruz

Carlos da Cruz

Kuvittaja-graafikko Carlos da Cruz (s. 1972) tunnetaan värikkäistä oppikirja- ja lastenkirjakuvituksistaan, jotka sisältävät runsaasti yksityiskohtia ja huumoria. Hänen kuvituksiaan on nähty myös sekä suomalaisissa että ranskalaisissa lastenlehdissä. Portugalilaisperheeseen syntynyt da Cruz kasvoi ja kävi koulunsa Ranskassa. Hän opiskeli kuvittamista ja graafista suunnittelua Pariisissa, suoritti taideopintonsa Bourgesissa ja opiskeli sarjakuvan tekemistä Angoulêmessa.

Carlos da Cruz muutti Suomeen vuonna 1998. Hän asuu puolisonsa ja kahden poikansa kanssa Espoossa. Historia kiinnostaa da Cruzia paljon, mikä näkyy erityisesti hänen kuvittamansa upean Suomen lasten Suomi -tietokirjan runsaasta ja seikkaperäisestä kuvamaailmasta. Vuonna 2011 Kuvittajat ry myönsi hänelle ansioituneen oppikirjakuvittajan Kukko-palkinnon.

 

Koko tuotanto

Kuvituksia

 • Kirsti Manninen–Carlos da Cruz: Suomen lasten Suomi, 2016, Otava
 • Carlos da Cruz (myös teksti): Eläinten mitalla, 2016, Teos
 • Carlos da Cruz–Heikki Nevala: Tutut oudot eläimet, 2015, Tammi
 • Carlos da Cruz–Janne Haikari: Kuninkaantie: Matka historiasta nykyaikaan, 2014, Schildts & Söderströms
 • Carlos da Cruz–Anniina Mikama: Täyttä laukkaa maailman ympäri, 2014, Tammi
 • Tittamari Marttinen: Meidän luokka nousukiidossa, 2012, Tammi
 • Angry Birds Playground – Red, 2012, Rovio
 • Angry Birds Playground  – Ch...
Kirjailijan sivulle
Kuva kirjailijasta Kirsti Manninen

Kirsti Manninen

Kirsti Manninen (s. 22.10.1952 Seinäjoella) on tuottelias kirjailija, käsikirjoittaja ja tutkija.

Manninen on opiskellut Helsingin yliopistossa kotimaista kirjallisuutta, Suomen historiaa, suomen kieltä, kasvatusoppia ja tiedotusoppia. Filosofian tohtoriksi Manninen väitteli 1987 aiheenaan Ollista Bisquitiin, Ylioppilaslehden pakinat 1913–1968.

Manninen on työskennellyt vapaana kirjailijana ja käsikirjoittajana vuodesta 1983 alkaen. Vuodesta 1988 hän on toiminut kotimaisen kirjallisuuden dosenttina Helsingin yliopistossa. Mannisen tutkimusalueita ovat olleet mm. pakinat, 1800-luvun suorasanainen kertomakirjallisuus, erityisesti naistenromaanit ja jatkokertomukset, sekä viihdekirjallisuuden lajit ja historia.

Mannisen kirjallinen tuotanto kattaa monia alueita. Hän on kirjoittanut lukuisia romaaneja, lastenkirjoja, tietokirjoja sekä TV-käsikirjoituksia.

Kirsti Manninen tunnetaan laajalti myös kirjailijanimellään Enni Mustonen. Mustonen on rakastettu bestselleristi, jonka tunnelmalliset ja aistivoimaiset romaanit herättävät menneen eloon.

Koko tuotanto

 • Matti Kuusi − kansakunnan unilukkari, 1984, Otava
 • Ihanat iltamat, käsikirja, 1984, Otava
 • Kotoa ja kirpputorilta, 1986, Otava
 • Lastenkutsut, Riitta Mannisen kanssa, 1986, Otava
 • Ollista Bisquitiin, Ylioppilaslehden pakinat 1913−1968, väitöskirja, 198,7 Otava
 • Kirjoittajan opas, 1987, Otava
 • Vanhaa Mänt...
Kirjailijan sivulle