2

Suomen lasten retkeilyopas

Ylös, ulos ja retkelle! Arvostettujen luontoasiantuntijoiden elämyksellinen opas saa liikkeelle lapset, nuoret ja aikuiset.
Mitä pakata reppuun päiväretkelle, entä telttailijan rinkkaan? Miten pukeutua pakkassäähän? Kuinka suojautua hyönteisten puremilta? Mitä aloittelevan luontokuvaajan on syytä tietää?
Vuodenkierron mukaan etenevässä kirjassa kerrotaan esimerkein, minne kannattaa lähteä retkeilemään: mitä mm. vesillä, niityllä, metsässä ja tunturissa voi nähdä ja kuulla. Luonnonystävälle annetaan myös lukuisia harrastusvinkkejä sekä tietoa niin eri puolilla Suomea sijaitsevista kansallispuistoista kuin taajamien kupeessa olevista retkikohteistakin.

ISBN: 978-951-1-27425-4

Julkaisukuukausi: 03.2014

Kirjastoluokka: L 79.4

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Iiris Kalliola Lasse J. Laine Otava

Kuva kirjailijasta Iiris Kalliola

Iiris Kalliola

Tietokirjailija Iiris Kalliola (s. 1959 Valkeakoskella) opiskeli biologiksi Helsingin yliopistossa. Hän on opettanut mm. Helsingin yliopistossa ja Hyvinkään terveydenhoito-oppilaitoksessa ja työskennellyt pohjaeläintutkijana ja kustannustoimittajana. Kalliolan aihepiirejä ovat erityisesti luonto, ihminen ja ympäristö. Toiselta ammatiltaan Kalliola on suomentaja; hän on kääntänyt suomeksi nelisenkymmentä tietokirjaa.

Luonnossa liikkuminen ja niin metsiin kuin vesille suuntautuvat retket ovat Iiris Kalliolalle ilonaiheita. Hän on käynyt biosukeltaja- ja saaristolaivurikurssin. Myös kuorolaulu kuuluu Kalliolan harrastuksiin. Hän on asunut perheineen pitkään Hyvinkäällä, jossa asuu edelleen puolisonsa kanssa.

Iiris Kalliola ja Lasse J. Laine palkittiin valtion tiedonjulkistamispalkinnolla vuonna 2011 yhdessä kirjoittamastaan Suomen lasten luontokirjasta, jonka WWF valitsi edellisvuonna Vuoden luontokirjaksi.

Koko tuotanto

  • Talven sininen hetki Suomen luonnossa (Ulla Kokon kanssa), 1995, WSOY
  • Kun kirppu puree sinua. Suomen luonnon kiusankappaleet, 1998, Tammi
  • Mökkielämän ABC (Ulla Kokon ja Antti Pietilän kanssa), 1999, WSOY
  • Kaukomatkaajan luontoharmeja (yhdessä Matti Nummelinin kanssa), 2001, Tammi
  • Ötökät, 2003, WSOY
  • Citykettu ja muita taajaman eläimiä, 2003, WSOY
  • Kiireestä kantapäähän – ihmeellinen ihminen, 2004, WSOY
  • Ruokakasvit, 2005, WSOY
Kirjailijan sivulle