Tulossa

Sotalasten monet elämät

Elämänmakuinen historiateos kertoo suuren lastensiirron koko tarinan kauas sodanjälkeiseen aikaan saakka.

Talvi- ja jatkosodan aikana kymmenet tuhannet suomalaislapset lähetettiin ilman vanhempiaan ulkomaille. Lapsuuden historiaan erikoistuneen tutkijan hämmästyttävässä ja koskettavassa tietokirjassa pääsevät ääneen niin siirtolaislapset kuin äidit ja isät, ruotsalaiset perheet sekä lastensiirtohankkeen pohjoismaiset organisaattorit ja poliitikot.

Kirja paljastaa monia unohdettuja näkökulmia ja kiinnittää erityistä huomiota lasten kotiinpaluun jälkeisiin kokemuksiin ja ongelmiin. Samalla kirja laajenee kuvaukseksi lapsuudesta maailmansotien ajan Suomessa ja Euroopassa.

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-46206-4

ISBN e-kirja: 978-951-1-46240-8

ISBN äänikirja: 978-951-1-46241-5

Julkaisupäivä: 12.09.2024

400 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: 93

Avainsana:  Sähkökirjat Tietokirjat Tuomas Laine-Frigren Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Tuomas Laine-Frigren

Tuomas Laine-Frigren

Filosofian tohtori ja dosentti Tuomas Laine-Frigren (s. 1979) on jyväskyläläinen historiantutkija, jonka tutkimukset käsittelevät lapsuutta ja siirtolaisuutta 1900-luvun Euroopassa ja Pohjoismaissa. Laine-Frigren on tutkinut myös lasten terveyttä ja hyvinvointia koskevia historiallisia käsityksiä sekä kasvatuslaitospoikien kokemuksia. Työn ja vapaa-ajan rajoja iloisesti uhmaten Laine-Frigren työskentelee perustamansa Lähihistoria-lehden päätoimittajana sekä nauttii kolmen lapsen isän värikkäästä arjesta.

...
Kirjailijan sivulle