Sisilia

Sisilia on Välimeren suurin saari, joka tunnetaan paitsi mafiasta myös pitkästä, aina antiikin ajoilta periytyvästä historiastaan, joka näkyy kaikkialla saarella.

Saari kuuluu Italiaan, mutta on silti aivan oma maailmansa, jolla on oma vahva identiteettinsä. Sisilia on kautta aikain ollut myös suosittu matkailukohde, jonka perinteisiin lomakeskuksiin kuuluvat mm. Taormina ja Céfalu, kaupunkikohteisiin Palermo, Messina, Catania ja Siracusa.

Sarjan uutuustitteleihin kuuluva Sisilia poikkeaa useimmista Kartta+Opas-sarjan oppaista siinä, ettei se keskity vain yhteen kaupunkiin ympäristöineen, vaan esittelee laajempaa kokonaisuutta. Se on silti sarjan muiden titteleiden tapaan kartta-aukeamien ympärille nerokkaasti rakennettu helppokäyttöinen matkaopas, jossa saari on jaettu kuuteen osa-alueeseen. Jokaiselta alueelta esitellään lyhyesti mutta informatiivisesti tärkeimmät nähtävyydet sekä huolella valikoitu joukko ravintoloita, baareja, kahviloita, klubeja, konsertti- ja teatterisaleja, ostospaikkoja jne.

Oppaan alussa on perustietoja kohteesta sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa ja vinkkejä, loppuosassa mm. hotellisuosituksia sekä tietoa julkisesta liikenteestä.

Kartta+opas sarjassa ilmestyy alkuvuodesta 2014 kolme uutuustitteliä (Oslo, Sisilia ja Varsova) sekä uudistettu painos Barcelonasta, Berliinistä, Hampurista, Kööpenhaminasta, Lontoosta, Mallorcasta, Milanosta, New Yorkista, Venetsiasta ja Wienistä.

Alkuteos: Carto Sicile

ISBN kirja: 978-951-1-27879-5

ISBN kirja: 978-951-1-35590-8

Julkaisukuukausi: huhtikuu 2014

44 sivua (kirja)

60 sivua (kirja)

Kirjastoluokka: 40.71

Avainsana:  Muut Otavan karttaoppaat