Sinun tähtesi

Verevä historiallinen romaani taiteilijasta, joka ei viihdy kansakunnan kaapin päällä

Albert maalaa aiheita, jotka tyydyttävät mesenaatteja Pariisissa ja Helsingissä.

Kansallisuusaatteen palvelukseen halutaan valjastaa myös taiteelliset voimat. Mutta kansallistaiteilijan rooli ei sammuta kaipuuta Pariisin kiihkoon. Albert pystyy työhönsä vain rakastuneena, ja intohimo ja sovinnainen elämä ovat ristiriidassa.

Kun kansallistaiteilija vuonna 1905 haudataan juhlavin menoin, seisoo väkijoukossa kiivas nuori mies, joka ei ymmärrä, miksi hänen köyhä äitinsä halusi tulla paikalle. Aarnen mukana lukija siirtyy aikaan, jona kansa repeää kahtia. Mikä lopulta on Suomi, ja voiko se koskaan olla yhtenäinen?

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-30201-8

ISBN e-kirja: 978-951-1-31007-5

Julkaisukuukausi: tammikuu 2017

480 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: 84.2

Avainsana:  Kaunokirjat Sähkökirjat Venla Hiidensalo

Kuva kirjailijasta Venla Hiidensalo

Venla Hiidensalo

Venla Hiidensalo (s. 1975) pyrkii kirjoittamaan näkyväksi sitä mistä ei puhuta. Esikoisromaani Mediahuora käsitteli julkisuuden kirjoittamattomia lakeja, toinen teos Karhunpesä puolestaan kansalaissodan ajoista nykypäivään jatkuvaa vaikenemisen ketjua perheessä. Hän on toiminut kirjallisuus- ja mediakriitikkona, kolumnistina ja vapaana toimittajana vuodesta 1997. Koulutukseltaan Hiidensalo on valtiotieteiden maisteri. Hän on opiskellut kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa.

Koko tuotanto

  • Mediahuora, 2012
  • Karhunpesä, 2014
  • Sinun tähtesi, 2017
  • Suruttomat, 2021
...
Kirjailijan sivulle