2

Sahanpururevolveri

Takaa-ajoa Muumimaailmassa, venäläistä rulettia joulusaunassa!

Sahanpururevolveri kokoaa yhteen parhaat Reijo Mäen mustanpuhuvista rikostarinoista ja neljä uutta kertomusta.
Tarinoissa karautetaan taksilla Raision Alkoon hakemaan valtakunnan viimeistä vinettopulloa, tutustutaan helsinkiläisen IT-yrityksen veriseen arkeen ja päästään todistamaan, kuinka kirjailijavierailu pikkupaikkakunnalle voi hetkessä muuttua kauhuelokuvaksi.

Jussi Vareksen ja muiden tuttujen lisäksi tavataan liuta erikoisempia hahmoja, kuten ihmiskauppaa harjoittavat runoilijat Anatoli Kopeloj ja Veijo Pushkin sekä vallanhaluinen ajotietokone Mauri.

”Huumori on pisteliästä ja osumatarkkaa, tapahtumat yllättäviä ja vähän makaaberejakin.” – Ilkka

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

ISBN: 978-951-1-27311-0

Julkaisukuukausi: 01.2013

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Otava Reijo Mäki Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Reijo Mäki

Reijo Mäki

Reijo Mäki on syntynyt 1958 Siikaisissa, Pohjois-Satakunnassa. Koulutukseltaan Mäki on kauppatieteiden maisteri. Vuosina 1983–1993 hän työskenteli kirjoittamisen ohella Postipankissa markkinointitehtävissä. Mäki työskentelee vapaana kirjailijana ja asuu Turussa.

Reijo Mäki julkaisi esikoisdekkarinsa Enkelipölyä vuonna 1985, ja sen jälkeen häneltä on ilmestynyt kirja joka vuosi – tähän mennessä kolmisenkymmentä teosta.

Mäen suosio on kasvanut koko ajan tasaisesti ja hänen kirjojaan on myyty Suomessa kaksi miljoonaa kappaletta. Vares-dekkarit ovat valloittaneet myös ulkomailla. Tähän mennessä kirjoja on ilmestynyt englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, tanskaksi ja viroksi.

Vares-romaanien pohjalta on tehty elokuvia ja näytelmiä. Keltainen leski -dekkariin perustuva Vares sai ensi-iltansa heinäkuussa 2004, ja se oli vuoden 2004 katsotuin kotimainen elokuva. Jäätynyt enkeli -jännäriin perustuvan V2-leffan ensi-ilta oli tammikuussa 2007. Turkulainen Linnateatteri esitti Vares-näytelmää Naantalin Emma-teatterissa kesällä 2008.

Uudessa Solar Filmsin tuottamassa kuuden Vares-elokuvan sarjassa pääosaa esittää Antti Reini.

Koko tuotanto

Vares-dekkarit:

  • Moukanpeli, 1986 Karisto
  • Satakieli lauloi yöllä, 1987 Weilin & Göös
  • Marraskuu on musta hauta, 1988 Gummerus
  • Sukkanauhakäärme, 1989 Otava
  • Jäätynyt enkeli,...
Kirjailijan sivulle