2

Ruotsalaiset saappaat

Fredrik Welin herää siihen, että hänen talonsa palaa ja hän ehtii pelastautua nipin napin, yllään sadetakki ja jalassa kaksi vasemman jalan kumisaapasta.
Fredrikin ravistelee alistuneesta tilasta tytär ja saarelle saapuva toimittaja, jotka saavat Fredrikin elämän perustukset järisemään. Saaristossa palaa jälleen talo ja syksyn tapahtumat saavat päätöksen, jota Fredrik ei ikinä olisi osannut odottaa.

Ruotsalaiset saappaat on itsenäinen jatko-osa romaanille Italialaiset kengät.

”Mankell maalaa hienosti yksinkertaiseen tyyliinsä kuvaa ikääntymisestä, rakkauden kaipuusta, saariston luonnosta ja verkkaisesta elämänrytmistä. Palettiin hän lisää ripauksen sopivasti kutkuttavia dekkarin aineksia.” -Kodin Kuvalehti

Alkuteos: Svenska gummistövlar

ISBN: 978-951-1-29213-5

Kääntäjä: Kari V. Koski

Julkaisukuukausi: 11.2016

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Henning Mankell Kari V. Koski Otava Pokkarit Seven

Kuva kirjailijasta Henning Mankell

Henning Mankell

Henning Mankell (1948-2015) oli Ruotsin suosituimpia kirjailijoita. Hänet tunnettiin erityisesti Wallander-dekkareistaan, joiden kautta hän peilasi ruotsalaista yhteiskuntaa ja sen ongelmia. Mankellin sydäntä lähellä olivat myös lasten oikeudet sekä Afrikka. Mankellin teokset ovat saaneet lukuisia kirjallisuuspalkintoja.

Mankell työskenteli Ruotsissa eri teattereissa ohjaajana, dramaturgina ja teatterinjohtajana. Hän asui parikymmentä vuotta puoleksi Ruotsissa, puoleksi Mosambikissa, Maputossa, jossa hän työskenteli Teatro Avenidan johtajana.

Mankellin laaja kirjallinen tuotanto sisältää romaaneja ja lasten- ja nuortenkirjoja. Hän kirjoitti myös näytelmiä, kuunnelmia, elokuva- ja tv-käsikirjoituksia. Mankellin kirjoja on käännetty yli 40 kielelle ja niitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 30 miljoonaa kappaletta.

Henning Mankell perusti kustantaja Dan Israelin kanssa Leopard Förlagin elokuussa 2001. Se julkaisee yhteiskunnallista kirjallisuutta, historiateoksia sekä kaunokirjallisuutta.

Henning Mankellin huippusuositun Wallander-sarjan päätösosa Rauhaton mies ilmestyi lokakuussa 2009.

Kirjailijan kotisivut

Wallander-sivut

Suomennetut teokset

Wallander-dekkarit (Otava)

  • Kasvoton kuolema, 1993, Otav...
Kirjailijan sivulle