Rio de Janeiro

Rio de Janeiro on Brasilian toiseksi suurin kaupunki ja maan suosituin matkailukohde, legendaarinen sambakaupunki, joka tunnetaan mm.

Copacabanan ja Ipaneman maailmankuuluista hiekkarannoista, Kristus-patsaasta sekä Sokeritoppavuoresta. Vuonna 2016 Riossa järjestetään kesäolympiakisat.

Kartta+0pas Rio de Janeiro rakentuu muiden sarjan oppaiden tapaan selkeiden ja helppokäyttöisten kartta-aukeamien ympärille. Kaupunki on jaettu kuuteen osa-alueeseen, joista kaikista kerrotaan oleelliset tiedot nähtävyyksistä sekä esitellään ravintoloita, baareja, kahviloita, klubeja, tanssikouluja, konserttisaleja ja teattereita, toreja ja ostopaikkoja ym.

Oppaan alussa on monipuolista perustietoja kohteesta sekä hyödyllisiä vinkkejä, loppuosassa mm. hotellisuosituksia ja tietoa julkisesta liikenteestä.

Kartta+opas sarjassa ilmestyy alkuvuodesta 2016 neljä uutuustitteliä (Edinburgh, Rio de Janeiro, San Francisco ja Vilna) sekä uudistettu tai tarkistettu painos Amsterdamista, Barcelonasta, Berliinistä, Firenzestä, Lontoosta ja Riiasta.

Alkuteos: Rio de Janeiro. Cartoville Gallimard

ISBN kirja: 978-951-1-29316-3

Kääntäjä: Auri Paajanen

Julkaisukuukausi: tammikuu 2016

56 sivua (kirja)

Kirjastoluokka: 40.71

Avainsana:  Auri Paajanen Muut Otavan karttaoppaat