Tulossa

Ratakierros

Kuinka vaikeaa onkaan vahvistaa samaan aikaan takareisiä ja itsetuntoa? Hillittömän totinen romaani kahden vuoden tuskaisesta juoksuharjoituksesta.

Kun mies täyttää 50 vuotta, hänen täytyy hankkia moottoripyörä tai alkaa harrastaa 400 metrin juoksua. Ajokortittomalle ja kapinoimisesta kiinnostumattomalle Miika Nousiaiselle valinta on ratakierros ja päämäärä Göteborgin MM-kisat.

Onnistuuko kirjailija rakentamaan itsestään kevytrakenteisen frekvenssijuoksijan? Jopa ikäluokkansa suomenennätysmiehen!

Kirjailija uppoaa yhä syvemmälle maailmaan, jonka rakennuspalikoita ovat dorsiflexio, wall drive, MCT-öljy ja palautuminen. Ja pahin ulkopuolinen uhka ruotsalaisurheilija Mattias Sunneborn.

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-49607-6

ISBN e-kirja: 978-951-1-49622-9

ISBN äänikirja: 978-951-1-49623-6

Julkaisupäivä: 02.10.2024

300 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: 84.2

Avainsana:  Kaunokirjat Miika Nousiainen Sähkökirjat Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Miika Nousiainen

Miika Nousiainen

Miika Nousiainen (s. 1973 Säynätsalo) on työskennellyt MTV3:n uutistoimituksessa uutis- ja ajankohtaistoimittajana. Sen lisäksi hän on käsikirjoittanut muun muassa Putousta, Kingiä sekä Pitääkö olla huolissaan? -ohjelmaa.

Nousiaisen esikoisromaani Vadelmavenepakolainen (2007) kertoi Mikko Virtasesta, joka tahtoo ruotsalaiseksi hinnalla millä hyvänsä. Nousiainen teki tragikoomisessa teoksessaan tarkkoja havaintoja länsinaapuristamme ja osoitti samalla, että me kaikki olemme Ruotsi-asiantuntijoita.

Maaninkavaarassa (2009) Nousiainen otti hillittömän mielikuvitukselliseen käsittelyyn toisen suomalaisuutta määrittelevän pakkomielteen: urheilun. Romaani oli myynti- ja arvostelumenestys. Se ansioitui myös Vuoden urheilukirjakilpailussa – teokselle myönnettiin raadin kunniamaininta vuonna 2009.

Metsäjätin (2011) tapahtumat sijoittuivat Suomen hiipuvaan metsäteollisuuteen. Teos kuvasi osuvalla tavalla, kuinka globaalin kapitalismin aikana vihreä kulta ei enää takaakaan kotimaisia työpaikkoja. Metsäjätistä tehty elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2020.

Juurihoito (2016) kuvasi kadonneen isän etsintää ja kuljetti samalla lukijaansa mantereelta toiselle, aina Lieksasta Australiaan saakka. Teos oli menestys myös Suomen ulkopuolella.

Nousiaisen romaani Pintaremontti (2020) käsitteli lempeän huumorin kautta perhettä ja sen kaipuuta.

N...

Kirjailijan sivulle