Raparperisyrän

Runoilijan matka jatkuu!

Raparperisyrän jatkaa siitä, mihin läpimurtokokoelma Pulu uis jäi.

Nyt on päästy sentään pois Helsingistä, mutta yhä on kysymyksiä: kummottos norsu syä perunsoppa?

Lounaismurteella kirjoitetut, arjen iloista ja suruista sekä ilkikurisesta ironiasta ammentavat runot liikuttelevat lukijan tunteita.
Oli sinkku tai ei, hyviä ohjeita parilliseen elämään löytyy kasapäin osastosta ”Vinkei yksinäisil miähil ja naisil”.

Äänikirjan lukee Heli Laaksonen.

ISBN äänikirja: 978-951-1-45932-3

Julkaisukuukausi: kesäkuu 2022

Kirjastoluokka: 82.2

Avainsana:  Heli Laaksonen Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Heli Laaksonen

Heli Laaksonen

Heli Laaksonen (s. 1972 Turussa) on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopistosta vuonna 2000 sekä luonto- ja ympäristöneuvojaksi 2022. Hänet tunnetaan sekä runoilijana että valloittavana esiintyjänä. Heli Laaksonen asuu nykyisin Turun läänin Lapissa, Rauman maaseudulla.

Laaksosen nousu runoilijana koko Suomen suosikiksi on maassamme ainutlaatuinen ilmiö. Hänen vuonna 2000 ilmestyneestä esikoiskokoelmastaan Pulu uis muodostui nopeasti kansallinen klassikkoteos. Lounaismurteella kirjoitetut, arjen iloista ja suruista sekä ilkikurisesta ironiasta keitetyt runot liikuttelevat taitavasti lukijan tunteita. Sittemmin Laaksonen on kirjoittanut myös proosaa ja tehnyt loikkia murteesta yleiskieleen ja takaisin.

Heli Laaksonen on saanut lukuisia palkintoja niin Suomessa kuin ulkomailla, mm. Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston Aurora-mitalin 2006 ja Larin Paraske -palkinnon 2009. Hänen teoksensa Aapine (2013) oli Finlandia Junior -ehdokkaana ja se palkittiin Janis Baltvilks -kansainvälisellä lastenkirjallisuuspalkinnolla Latviassa 2016. Laaksonen on saanut myös Kirsi Kunnas -palkinnon vuonna 2020 sekä latvialaisen Aleksandra Čaka Balva -taidepalkinnon teoksestaan Poimit sydämeni kirjahyllystä vuonna 2021.

Esiintyjänä Heli Laaksonen on ihastuttanut mm. lukuisilla runokiertueillaan ja Ylelle käsikirjoittamassaan tv-sarjassa Helil kyläs (2015-2016). Hän on lukenut useita runoteoksiaan äänikirjoiksi ja s...

Kirjailijan sivulle