Ränttätänttää, rosvoruokaa!

Ränttätänttää, tämä on rosvokeittiö!
Rosvolat – ja kirjailija Siri Kolu – ovat armoitettuja ruuanlaittajia, jotka valmistavat herkkuja missä hyvänsä olosuhteissa.

Rosvokeittiön reseptit ovatkin rentoja ja omaperäisiä, mutta aina maukkaita.
Ränttätänttää, rosvoruokaa! on nokkela keittokirja kaikenikäisille lapsenmielisille, jotka haluavat valmistaa herkkuja ilman hifistelyä.
Mukana on niin makeita herkkuja (mm. Äijän mäjäys), kiusapaloja eli pikkusyötävää (mm. Juuressipsit Hildan tapaan) ja pääruokia (mm. Hertta Säteen soijabolognese ja Rosvomainen makkarapata).
Kirjassa on myös kekseliäitä ruokaleikkejä ja -pelejä, jotka sopivat juhliin ja hauskanpitoon (mm.Lettukeisari, Karkinupotus).

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-29217-3

Julkaisupäivä: 13.08.2015

143 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: 68.2

Avainsana:  Lasten ja nuortenkirjat Me Rosvolat Siri Kolu Tuuli Juusela

Kuva kirjailijasta Siri Kolu

Siri Kolu

Siri Kolu (18.07.1972) on kirjailija, esitysdramaturgi, ohjaaja ja teatteriopettaja. Hän on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri ja teatteri-ilmaisun ohjaaja. Ennen teatterikoulutustaan hän opiskeli kirjallisuutta ja teatteritiedettä Helsingin Yliopistossa.

Kolu asuu perheineen Vantaalla pääradan varressa. Hän on vapaa kirjailija ja kouluttaja. Hän on toiminut myös Lukuinto-lähettiläänä.

Kolu rakastaa vintage-vaatteita, katastrofielokuvia, alkukantaisia vinttikoiria, kirpputoreja, viivattomia muistikirjoja, kokeellista esitystaidetta, vieraisiin kaupunkeihin eksymistä ja arjen keksintöjä. Kolun uusin kiinnostuksen kohde on steampunk kuvitteellisena aikakautena ja pukeutumistyylinä. Kolun suurin pahe ovat korkokengät, joita varten hänellä on kotona oma kaappi. Oikeastaan jo kaksi.

Siri Kolun esikoisromaani Metsänpimeä ilmestyi vuonna 2008. Hauskalla ja omaperäisellä Me Rosvolat -seikkailullaan Kolu voitti Otavan ja Kinoproduction Oy:n lastenromaani- ja elokuvakirjoituskilpailun syksyllä 2009. Kirja ilmestyi huhtikuussa 2010. Kirjaan perustuva elokuva tuli teattereihin syksyllä 2014.

Me Rosvolat -kirjan voittokulku jatkui, kun se palkittiin Finlandia Juniorilla 2010. Vuonna 2012 Siri Kolu palkittiin Kaarina Helakisa -palkinnolla ja vuonna 2013 Laivakello-palkinnolla. Vuonna 2012 Me Rosvolat voitti Hollannin tärkeimmän tunnustuksen ulkomaiselle lastenkirjalle, Die Zilveren Griffel -palkinn...

Kirjailijan sivulle